11/04/2016
Οι τόποι στους οποίους έχει συμβεί μία πυρηνική καταστροφή αποτελούν πεδίο ανάπτυξης της άγριας ζωής και αυτό φαίνεται να έχει συμβεί και στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.
Οι πληθυσμοί αγριογούρουνου στην περιοχή μεγαλώνουν με εκθετικό ρυθμό, καθώς κανείς δεν τους κυνηγά, ενώ τα άγρια ζώα καταναλώνουν ελεύθερα ραδιενεργή τροφή, στοιχείο που αναμένεται να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για την πανίδα. Σύμφωνα με κάποιες μετρήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή, ο πληθυσμός αγριόχοιρων εκτοξεύθηκε από τα 3.000 στα 13.000 άτομα τρία χρόνια μετά την κατάρρευση του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.
Οι ζημιές στη ζώνη της καραντίνας γύρω από το εργοστάσιο εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού των αγριόχοιρων υπολογίζεται σε 900.000 δολάρια, κυρίως σε καλλιέργειες και φάρμες στην εγκαταλελειμένη ζώνη. Το κυνήγι των αγριόχοιρων στην περιοχή δεν απαγορεύεται, αλλά κανείς δεν παίρνει τα θηράματα, με συνέπεια να δημιουργείται πρόβλημα ταφής των πτωμάτων. Οι Αρχές έχουν δημιουργήσει ειδικά αποτεφρωτήρια για τους αγριόχοιρους, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με την ραδιενέργεια, αλλά αυτά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την καύση περισσότερων από 3 αγριόχοιρων την ημέρα, αριθμός που δεν θεωρείται επαρκής.
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια