Στο Χονγκ Κονγκ οι αγριόχοιροι επιτίθενται στους πολίτες...

Στο Χονγκ Κονγκ οι αγριόχοιροι επιτίθενται στους πολίτες...

Ένα περιστατικό με έναν αγριόχοιρο που επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον δάγκωσε στο πόδι ήταν αρκετό για να προβούν οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ σε μέτρα περιορισμού του πληθυσμού των αγριόχοιρων. 

Όπως μας ενημερώνει η Lifo, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ συνέλαβαν και έκαναν ευθανασία σε επτά αγριόχοιρους σε αστικές περιοχές γύρω από το οικονομικό κέντρο. Η αλλαγή πολιτικής από τις αρχές για τον έλεγχο των ζώων προκύπτει και από την τακτική ορισμένων που εντοπίστηκαν να ταΐζουν τα ζώα μέσα στον αστικό ιστό. «Οι κτηνίατροι χρησιμοποίησαν βελάκια από ειδικά όπλα για να πιάσουν επτά αγριόχοιρους», ανέφερε σε δήλωση το αρμόδιο Τμήμα Γεωργίας, Αλιείας και Προστασίας Ζώων (AFCD).

Πρόσθεσε ότι τα ζώα στην κατοικημένη περιοχή, που απέχει λιγότερο από 30 λεπτά οδικώς από την καρδιά της οικονομικής ζώνης, ήταν «συνηθισμένα να περιφέρονται κατά μήκος του δρόμου και να αναζητούν φαγητό από τους περαστικούς ή ακόμα και να κυνηγούν οχήματα». Η ηγέτης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, προειδοποίησε ότι θα αυξήσει τις ποινές για όσους ταΐζουν τους αγριόχοιρους. Περίπου 30 επιθέσεις αγριόχοιρων έχουν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις αρχές. Η πολιτική του Χονγκ Κονγκ ήταν να αιχμαλωτίζει τα ζώα, στη συνέχεια να τα στειρώνει και να τα μετεγκαθιστά σε απομακρυσμένες, ακατοίκητες περιοχές.

Η πόλη φιλοξενεί περίπου 3.000 αγριογούρουνα. Κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί αγριόχοιροι σε τρένα του μετρό ή να περιμένουν να ανάψει πράσινο το φανάρι στις διαβάσεις πεζών δίπλα στο λιμάνι. Στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού πέρυσι, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι του Χονγκ Κονγκ δούλευαν από το σπίτι, κυκλοφόρησε ένα βίντεο με μια οικογένεια αγριόχοιρων να λούζεται σε ένα σιντριβάνι ανάμεσα στους ουρανοξύστες της οικονομικής περιοχής. 

Χονγκ Κονγκ
Πηγή: 
lifo.gr
Θήραμα: