Πάπια Κρασάτη με κάπαρη και αντζούγιες

Υλικά: 

1 πάπια 1.400 γρ. κομμένη σε 8 κομμάτια
1 λευκό κρεμμύδι κομμένο
30 γρ. Γλυκιά πανσέτα κομμένη
6 μεγάλα φιλέτα αντσούγιες σε ελαιόλαδο στραγγισμένα
2 κουταλιές κάπαρη στο ξίδι στραγγισμένη
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
2 κουταλάκια κομμένα φύλα φασκόμηλο
1 μισι φλιτζάνι (375γρ.) λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής: 

Παίρνετε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς λίπος σοτάρετε τα κομμάτια της πάπιας απ' όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα, ρίχνετε πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί θα έχετε αντζούγιες στη σάλτσα.Τα μεταφέρετε σε πιάτο και προσθέτετε στο λίπος της πάπιας στο τηγάνι το κρεμμύδι το μαγειρεύετε μέχρι να χρυσίσει και προσφέροντας την πανσέττα και αντζούγιες λιώνοντας τις με ξύλινο κουτάλι. Όταν λιώσουν και μαλακώσει η πανσέττα ρίχνετε κάπαρη, σκόρδο δενδρολίβανο, φασκόμηλο.

Το σκόρδο θα βγάλει το άρωμα του, τότε βάζετε πάλι την πάπια στο τηγάνι και προσθέτετε το κρασί. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για μία ώρα περίπου. Κατόπιν προσθέτετε 125 γρ. (μισό φλιτζάνι νερό) και μαγειρεύετε για 20' ακόμα. Ξεσκεπάζετε και γυρίζετε τα κομμάτια της πάπιας από την άλλη μεριά, σιγοβράζετε για 10' με 15' ακόμα, για να γίνει σιροπιαστή και κολλώδης η σάλτσα στο τηγάνι. Τα κομμάτια της πάπιας πρέπει να πάρουν βαθύ χρυσόξανθο χρώμα και πολύ τρυφερά που θα δοκιμάσετε με το πηρούνι.

Θήραμα: 
Κυνηγόπαπια
Πηγή: 

cookpad.com