Απαγόρευση εκτροφής αιχμάλωτων λιονταριών στην Αφρική

Απαγόρευση εκτροφής αιχμάλωτων λιονταριών στην Αφρική

Χωρίς να επηρεάζεται σε τίποτα το κυνήγι των μεγάλων θηραμάτων, η Νότια Αφρική σκοπεύει να προχωρήσει στην απαγόρευση της εκτροφής λιονταριών σε αιχμαλωσία.

Όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα Ναυτεμπορική και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν συστάσεων μιας επιτροπής στην οποία η κυβέρνηση είχε αναθέσει να εξετάσει τους κανονισμούς για το κυνήγι, το εμπόριο και την αιχμαλωσία λιονταριών, ελεφάντων, ρινόκερων και λεοπαρδάλεων. Η επιτροπή «λέει ότι πρέπει να σταματήσουμε την εξημέρωση και την εκτροφή λιονταριών σε αιχμαλωσία", εξήγησε η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Κρίσι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Δεν θέλουμε πια την εκτροφή σε αιχμαλωσία, το κυνήγι (ζώων που έχουν εκτραφεί σε αιχμαλωσία), τα χάδια (στα λιονταράκια), τη χρήση λιονταριών σε αιχμαλωσία», τόνισε η υπουργός. Το μέτρο, κατά την επιτροπή, θα πρέπει να ληφθεί αμέσως ώστε να σταματήσει η αλληλεπίδραση μεταξύ λιονταριών και τουριστών.

Η απόφαση αυτή αναμένεται ότι θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους του πολύ επικερδούς τομέα της εκτροφής αιλουροειδών. Η πρόταση της επιτροπής δεν αφορά πάντως το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων, το οποίο θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται εντός του πλαισίου που ισχύει και σήμερα.

Λιοντάρι
Νότια Αφρική
Πηγή: 
naftemporiki.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ