Κυνήγι και αλκοόλ μαζί δεν ταιριάζουν στη γαλλική... κουλτούρα

Κυνήγι και αλκοόλ μαζί δεν ταιριάζουν στη γαλλική... κουλτούρα

Νέα μέτρα και ρυθμίσεις φέρνει η γαλλική Κυβέρνηση για το κυνήγι, όπου θεσπίζονται πλέον νέα μέτρα που αποτρέπουν τους κυνηγούς να ασχολούνται με το αγαπημένο τους χόμπι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. 

Για να περάσουν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις χρειάστηκε να περάσουν οι διατάξεις από... σαράντα κύματα και σφοδρή διαμάχη μηνών. Παρόλα αυτά, το νέο κυβερνητικό διάταγμα στη Γαλλία προβλέπει πρόστιμο «για το κυνήγι υπό την επήρεια υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ». Το συγκεκριμένο μέτρο επιβάλλεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου, όπως δήλωσε η υφυπουργός Οικολογίας, Μπερανζέ Κουγιάρ, καθώς ποσοστό 9% των κυνηγών που εμπλέκονται σε σοβαρά ατυχήματα διαπιστώνεται ότι έχουν κάνει χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών, σύμφωνα με έκθεση της Γερουσίας.

Παρά τις πιέσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις, κόμματα και την κοινή γνώμη- εξαιτίας της αύξησης των ατυχημάτων στο κυνήγι, με θύματα και ανθρώπους που δεν κυνηγούν- η γαλλική κυβέρνηση απέρριψε αυστηρότερες προτάσεις. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η απαγόρευση του κυνηγιού για μία ημέρα τα σαββατοκύριακα. Υπέρ αυτού του μέτρου τάχθηκε σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Ifop, όμως η πρόταση προκάλεσε κατακραυγή από τους κυνηγούς. Το νέο σχέδιο προβλέπει και εφαρμογή που θα χαρτογραφεί τις περιοχές του κυνηγιού και θα επιτρέπει στους ανθρώπους να δουν τις ώρες και τα σημεία που δεν θα υπάρχουν κυνηγοί στην περιοχή τους. Η εφαρμογή θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο και οι κυνηγοί θα πρέπει να αναφέρουν σε αυτή τυχόν ομαδικές δραστηριότητες. 

Γαλλία
Ρυθμίσεις θήρας
Αλκοόλ
Πηγή: 
Politico, Lifo