1300 γρ. ξινόμηλα
40 γρ. βούτυρο φρέσκο αλατισμένο
0,25 λίτρα λευκό κρασί
δυόσμο ψιλοκομμένο
20 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
2 γαρίφαλα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μια γλυκόξινη γεύση, τόσο ιδιαίτερη και τόσο ξεχωριστή που θα απογειώσει τα πιάτα με χοιρινό ή κυνήγι, δίνοντάς τους ένα εντελώς πρωτότυπο και διαφορετικό άγγιγμα! Τα πράσινα μήλα μπορείτε να τα βρείτε οποιαδήποτε εποχή, ωστόσο πρόκειται για μια καθαρά χειμωνιάτικη συνταγή. Βάλτε μια κουταλιά πουρέ στο πιάτο και τραβήξτε τη με το πίσω μέρος του κουταλιού για να κάνετε σχέδιο και πάνω εκεί σερβίρετε το κρέας σας. Μπορείτε να συνοδεύσετε επίσης με πατάτες πουρέ ή ολόκληρες ή ακόμα και ένα αρωματικό ρύζι.
1. Βράζουμε το κρασί για 2 λεπτά σε μια κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα.
2. Προσθέτουμε τα γαρίφαλα και τα μήλα.
3. Αλατίζουμε.
4. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα για 8 λεπτά.
5. Προσθέτουμε τον δυόσμο και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-7 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα.
6. Αφού απορροφηθεί το κρασί και τα μήλα μαλακώσουν λιώνουμε με το πιρούνι ή στον μύλο των λαχανικών.
7. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι κι αναμειγνύουμε.
8. Προσθέτουμε το βούτυρο, ζεσταίνουμε ελαφρώς τον πουρέ και σερβίρουμε αμέσως.
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια