1.360 γρ. χοιρινό χωρίς κόκαλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους πέντε εκατοστών
6 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
πιπέρι κατά προτίμηση
1-2 κ.γ. του γλυκού πιπέρι καγιέν, ή κατά προτίμηση
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας
2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτά δαχτυλίδια
4 κ.σ. ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό
πιπέρι καγιέν για πασπάλισμα
φέτες λεμόνι για γαρνίρισμα
6 μεταλλικές σούβλες των 30 εκατοστών
Τοποθετήστε τα κομμάτια χοιρινού σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το καγιέν. Σκεπάστε και αφήστε να μαριναριστούν για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή έως έξι ώρες στο ψυγείο. Φέρτε τα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ψήσετε.
Προθερμάνετε το γκριλ και τοποθετήστε το ράφι του φούρνου σε απόσταση δεκαπέντε εκατοστών από τη θερμότητα του γκριλ.
Ψήστε το χοιρινό συνολικά για περίπου 12-15 λεπτά, γυρίζοντάς το. Ενώ ψήνεται το χοιρινό, ανακατέψτε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Μεταφέρετε το χοιρινό σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Πασπαλίστε τα σουβλάκια με τα ωμά κρεμμύδια, το μαϊντανό και το καγιέν. Σερβίρετε αμέσως με την κρέμα γιαουρτιού και τις φέτες λεμονιού ως συνοδευτικά.
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια