Πέρδικες κρασάτες

Υλικά: 

4 μικρές πέρδικες
2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
2 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο (ξηρό)
3 κ.σ. αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι · πιπέρι

Συνταγή για 8 άτομα

Τρόπος παρασκευής: 

Καψαλίζουμε και αφαιρούμε τα εντόσθια από τις πέρδικες. Τις πλένουμε καλά. Αναμιγνύουμε 3 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι με 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι και με λίγο πιπέρι. Αλευρώνουμε τις πέρδικες και τις τσιγαρίζουμε ελαφρώς με το βούτυρο μέσα στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κρασί και το ζωμό κρέατος. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τις πέρδικες να σιγοψηθούν για 45 λεπτά.

Σερβίρουμε τις πέρδικες ζεστές.

Θήραμα: 
Πετροπέρδικα (Γκρέκα)
Πηγή: