Πέρδικα κριθαρότο με προσούτο και μασκαρπόνε

Υλικά: 
  • 3 πέρδικες κομμένες σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μπαχάρια
  • 5 φέτες προσούτο
  • 10 γρ. κουκουνάρι
  • 10-15 τοματίνια
  • 20 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. μασκαρπόνε
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • δενδρολίβανο
  • μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι πράσινο
Τρόπος παρασκευής: 
  • Σε μία κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τα οποία έχουμε από πριν ψιλοκόψει.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια της πέρδικας και μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε το προσούτο που έχουμε κόψει σε ψιλές φέτες.
  • Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον ζωμό, το μασκαρπόνε, το μαϊντανό και το κριθαράκι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό από το κοτόπουλο. Εφόσον χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε με ένα καπάκι ή με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 οC, μέχρι να χυλώσει η παρασκευή μας. Ο χρόνος που θα χρειαστούμε κυμαίνεται περί τα 20 με 25 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κρέας και προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί η παρασκευή, η σπεσιαλιτέ μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Θήραμα: 
Πετροπέρδικα (Γκρέκα)