6 μεγάλα, φρέσκα σύκα (όχι ιδιαίτερα ώριμα)
600 γρ. mαgretς πάπιας
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. ροζ πιπέρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
120 ml πορτό
Μίγμα σαλατικών για γαρνιτούρα
Ένας συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση.
1. Κόβουμε τα σύκα σε ροδέλες και τα περιχύνουμε με 4 κουταλιές πορτό και 1 κουταλιά ζάχαρη.
2. Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε τα μαγκρέ πάπιας σε εσκαλοπίνια και τα περνάμε από το κορν φλάουρ.
3. Τινάζουμε ελαφρώς τα εσκαλοπίνια, για να φύγει το περίσσευμα του κορν φλάουρ.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι.
5. Σοτάρουμε τα εσκαλοπίνια και τα αλατοπιπερώνουμε.
6. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν γίνουν τραγανά και ροδοκόκκινα.Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
7. Σ' ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
8. Τα μαλακώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ τα έχουμε αλατοπιπερώσει.
9. Προσθέτουμε τα εσκαλοπίνια και σβήνουμε με το πορτό. Πασπαλίζουμε με θυμάρι και ροζ πιπέρι.
gourmed.gr
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια