Υλικά:
- 8 Ορτύκια
- 500 γρ. Σπανάκι
- 8 φύλλα Δάφνη
- 8 σκελίδες Σκόρδο
- 8 κουταλιές Σταφίδες
- 4 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 1/8 λίτρου Λευκό Ξηρό Κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα ορτύκια, αφαιρώντας τα εντόσθια και αλατοπιπερώνοντάς τα.
- Γεμίζουμε κάθε πουλί με φύλλο δάφνης, 1 σκελίδα σκόρδο και μία κουταλιά σταφίδες και κλείνουμε την κοιλιά με μία οδοντογλυφίδα.
- Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε τα ορτύκια. Σβήνουμε με το μισό κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά, προσθέτοντας λίγο – λίγο το κρασί.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το σπανάκι και το αχνίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Το σουρώνουμε, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
- Προσθέτουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα που έχουμε μαγειρέψει τα ορτύκια (αφού πριν τα έχουμε αφαιρέσει), και το βράζουμε για 1 – 2 λεπτά για να πάρει γεύση.
- Σερβίρουμε τα ορτύκια γαρνίροντάς τα με το σπανάκι.
Θήραμα:
Ορτύκι
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια