Ορτύκια με σταφίδες και σπανάκι

Υλικά: 
  • 8 Ορτύκια
  • 500 γρ. Σπανάκι
  • 8 φύλλα Δάφνη
  • 8 σκελίδες Σκόρδο
  • 8 κουταλιές Σταφίδες
  • 4 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • 1/8 λίτρου Λευκό Ξηρό Κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής: 
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα ορτύκια, αφαιρώντας τα εντόσθια και αλατοπιπερώνοντάς τα.
  • Γεμίζουμε κάθε πουλί με φύλλο δάφνης, 1 σκελίδα σκόρδο και μία κουταλιά σταφίδες και κλείνουμε την κοιλιά με μία οδοντογλυφίδα.
  • Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε τα ορτύκια. Σβήνουμε με το μισό κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά, προσθέτοντας λίγο – λίγο το κρασί.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το σπανάκι και το αχνίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Το σουρώνουμε, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα που έχουμε μαγειρέψει τα ορτύκια (αφού πριν τα έχουμε αφαιρέσει), και το βράζουμε για 1 – 2 λεπτά για να πάρει γεύση.
  • Σερβίρουμε τα ορτύκια γαρνίροντάς τα με το σπανάκι.
Θήραμα: 
Ορτύκι