Ορτύκια φλαμπέ

Υλικά: 

4 - 6 μεγάλα ορτύκια
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό ζωμό κρέατος
μαϊντανό
λεμόνι
αλάτι · πιπέρι

Μία γκουρμέ πρόταση για τα ορτύκια

Τρόπος παρασκευής: 

Μαδάμε και καψαλίζουμε τα ορτύκια. Αφαιρούμε τα εντόσθια, τα πλένουμε και τα τσιγαρίζουμε στη κατσαρόλα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι ( όχι σε ανοιχτή φλόγα π.χ γκαζάκι γιατί είναι εύφλεκτο όταν ζεσταθεί ) το κονιάκ και περιχύνουμε τα ορτύκια. Βάζουμε αμέσως φωτιά. Όταν η φλόγα σβήσει, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 24 λεπτά. Σερβίρετε τα ορτύκια με συνοδευτικά επιλογής μας.

Μυστικά: 

Για μια εντυπωσιακή παρουσίαση, γαρνίρουμε το πιάτο με μαϊντανό και με τέταρτα λεμονιού.

Θήραμα: 
Ορτύκι
Πηγή: