Υλικά:
- 2-3 Μπεκάτσες
- 1-2 Κρεμμύδια ψιλά κομμένα
- 1 κουτάλι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι Κρασί
- 1 φύλλο Δάφνης
- 3-4 Ντομάτες κομμένες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Βούτυρο
- Κρουτόν τρίγωνα από ψωμί τηγανισμένα (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής:
- Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε τις μπεκάτσες
- Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια εκτός των κοιλιών
- Βάζουμε τις μπεκάτσες με το βούτυρο στην κατσαρόλα για να κοκκινίσουν
- Αφού κοκκινίσουν τις βγάζουμε σε πιάτο και στο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια&το αλέυρι και ανακατεύουμε συνέχεια
- Όταν η σάλτσα πάρει ένα καστανό χρώμα, ρίχνουμε το κρασί, τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε
- Όταν πάρει βράση η σάλτσα, προσθέτουμε τις μπεκάτσες
- Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο για να κάψει και τσιγαρίζουμε τα εντόσθια καλά
- Προσθέτουμε στο σκεύος με τα εντόσθια τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρει βράση
- Ρίχνουμε την σάλτσα τον εντοσθίων στις μπεκάτσες που βράζουν και αφήνουμε να βράσειμέχρι να δέσει η σάλτσα
- Αν θέλουμε πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο βούτυρο φρέσκο
- Προαιρετικά γύρω-γύρω στην πιατέλα σερβιρίσματος, τοποθετούμε τα τρίγωνα κρουτόν.
Θήραμα:
Μπεκάτσα
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια