Μπεκάτσες με ντομάτα

Υλικά: 
  • 2-3 Μπεκάτσες
  • 1-2 Κρεμμύδια ψιλά κομμένα
  • 1 κουτάλι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι Κρασί
  • 1 φύλλο Δάφνης
  • 3-4 Ντομάτες κομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο
  • Κρουτόν τρίγωνα από ψωμί τηγανισμένα (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής: 
  • Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε τις μπεκάτσες
  • Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια εκτός των κοιλιών
  • Βάζουμε τις μπεκάτσες με το βούτυρο στην κατσαρόλα για να κοκκινίσουν
  • Αφού κοκκινίσουν τις βγάζουμε σε πιάτο και στο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια&το αλέυρι και ανακατεύουμε συνέχεια
  • Όταν η σάλτσα πάρει ένα καστανό χρώμα, ρίχνουμε το κρασί, τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε
  • Όταν πάρει βράση η σάλτσα, προσθέτουμε τις μπεκάτσες
  • Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο για να κάψει και τσιγαρίζουμε τα εντόσθια καλά
  • Προσθέτουμε στο σκεύος με τα εντόσθια τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρει βράση
  • Ρίχνουμε την σάλτσα τον εντοσθίων στις μπεκάτσες που βράζουν και αφήνουμε να βράσειμέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Αν θέλουμε πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο βούτυρο φρέσκο
  • Προαιρετικά γύρω-γύρω στην πιατέλα σερβιρίσματος, τοποθετούμε τα τρίγωνα κρουτόν.
Θήραμα: 
Μπεκάτσα