Μπεκάτσες φλαμπέ

Υλικά: 

2 μπεκάτσες
2 κ.σ. φυτίνη
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι κονιάκ
φέτες ψωμιού τηγανισμένες με βούτυρο
λεμόνι
4 κ.σ. κρεμα γάλακτος

Μία συνταγή για πιο γκουρμέ καταστάσεις με το κυνήγι μας.

Τρόπος παρασκευής: 

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα πουλιά. Από τα εντόσθια αφαιρούμε μόνο το στομάχι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη φυτίνη και κοκκινίζουμε τις μπεκάτσες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό.

Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 20 λεπτά.

Χωρίζουμε τα πουλιά στη μέση, παίρνουμε τα εντόσθια και τα λιώνουμε. Προσθέτουμε φρέσκο βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα στις φέτες ψωμί.

Βάζουμε τις μπεκάτσες ξανά στην κατσαρόλα και τις ζεσταίνουμε. Τις περιχύνουμε με το κονιάκ αφού το ζεστάνουμε και βάζουμε φωτιά. Βάζουμε σε πιατέλα τις φέτες ψωμιού και τοποθετούμε τις μπεκάτσες.
Ρίχνουμε στη σάλτσα την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε και περιχύνουμε τα πουλιά.

Θήραμα: 
Μπεκάτσα