Κουρδιστό Αγριογούρουνο

Υλικά: 

1 ½ κ. Αγριογούρουνο
6 ξερά Κρεμμύδια (κοκκάρι)
2 Λεμόνια
3 σκελ. Σκόρδο
1 κουτ. Μέλι
1 ποτ. Χυμό Πορτοκάλι
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
½ ποτ. Κονιάκ
4-5 καρφάκια Γαρύφαλλο
1 ξυλάκι Κανέλλας
Μπαχάρι
Αλάτι & Πιπέρι

Σερβίρεται με ρύζι ή λαζάνια.

Τρόπος παρασκευής: 

Μαρινάρουμε το αγριογούρουνο για 8 ώρες σε ένα μπολ με αλατόνερο για να μαλακώσει και να φύγουν οι μυρωδιές και τα αίματα. Όταν το βγάλουμε, το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει, το κόβουμε κομματάκια και είναι έτοιμο να το μαγειρέψουμε.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και το σκόρδο να σοταριστούν. Σβήνουμε με κονιάκ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε 5 λεπτά για να κρατήσει το άρωμα από το αλκοόλ.Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μπαχάρια, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνουμε. Αμέσως μετά προσθέτουμε ζεστό νερό (για να μη σταματήσει τη βράση). Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 2 ½ ώρες.

Πριν τελειώσει το βράσιμο, όταν το φαγητό έχει πιεί τα ζουμιά του, περιχύνουμε το αγριογούρουνο με χυμό λεμονιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει μια κουταλιά μέλι. Αφήνουμε όλα τα υλικά να δέσουν για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμο.

Μυστικά: 

Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε χρησιμοποιώντας μοσχάρι ή άλλο κόκκινο κρέας.

Θήραμα: 
Αγριόχοιρος
Πηγή: