Χήνα με κάστανα

Υλικά: 

1 χήνα στα δύο κιλά περίπου
1 κιλό κάστανα
3 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι

Μία γιορτινή συνταγή για τις ημέρες των Χριστουγέννων και ειδικές περιστάσεις.

Τρόπος παρασκευής: 

Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με φύλλα δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βγάζουμε τα εντόσθια της χήνας, τη καψαλίζουμε και τη πλένουμε με καυτό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε τη χήνα με τα κάστανα και στη συνέχεια ράβουμε με σπάγγο.

Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί για 2,5 ώρες σε μέτριο φούρνο. Κάθε τόσο προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και σάλτσα μέχρι να ροδοψηθεί.

Θήραμα: 
Χήνα
Πηγή: