Φιλέτο Αγριογούρουνο «Μπραιζέ»

Υλικά: 

1 ½ κιλό Φιλέτο Αγριογούρουνο
½ φλιτζάνι τσαγιού Λάδι & Βούτυρο
Φέτες Λεμονιού (χωρίς το άσπρο τους)
Αλάτι
Πιπέρι

Μαρινάδα :
2 ποτήρια Κρασί
2 ποτήρια Ζωμό Κρέατος
2 φύλλα Δάφνης & Μαϊντανός
Χυμός Λεμονιού
Διάφορα Αρωματικά χόρτα (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, μαϊντανό,
δάφνη, γαρύφαλλο, σπυριά πιπέρι)

Τρόπος παρασκευής: 

• Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά της μαρινάτας και τα αδειάζουμε σε μία
λεκάνη.
• Αφαιρούμε την εξωτερική πέτσα του φιλέτου, το βάζουμε στη λεκάνη με τη
μαρινάτα και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 τουλάχιστον 24ωρα.
• Το βγάζουμε από τη μαρινάτα σκουπίζοντάς το και δένοντάς το με λευκό σπάγγο.
• Σε μία κατσαρόλα το κοκκινίζουμε καλά με λάδι και βούτυρο.
• Το αλατοπιπερώνουμε και το σβήνουμε με ένα φλιτζάνι τσαγιού υγρό, σουρωμένο από τη μαρινάτα του.
• Αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος, τη δάφνη το μαϊντανό και τις φέτες λεμονιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το
φιλέτο να σιγοψήνεται σε χαμηλή φωτιά για 2 ½ - 3 ώρες, περιβρέχοντάς το κάθε λίγο με ζωμό.
• Όταν ψηθεί, αφαιρούμε τους σπάγγους, κόβουμε το φιλέτο σε φέτες και σερβίρουμε γαρνίροντας με τις φέτες του λεμονιού και ολόκληρα κρεμμυδάκια.
• Περιχύνουμε με τη σάλτσα του φιλέτου αφού πριν αφαιρέσουμε το ματσάκι με τη δάφνη και το μαϊντανό.

Θήραμα: 
Αγριόχοιρος