Φασιανός

Υλικά: 
  • 1 φασιανός περίπου 1 κιλό
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 10 φέτες μπέικον
  • 150 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 1 1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 ποτήρι κρασί άσπρο
Τρόπος παρασκευής: 

Καθαρίζουμε τον φασιανό και τον τρίβουμε με το αλάτι και το πιπέρι.Ψιλοκόβουμε 2 φέτες μπέικον και τις ανακατεύουμε με το φρέσκο βούτυρο και το δεντρολίβανο.Πλάθουμε μια μπάλα με αυτά τα υλικά και τη βάζουμε στην κοιλιά του φασιανού.Ράβουμε την κοιλιά, σκεπάζουμε το στήθος με το υπόλοιπο μπέικον .Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το φασιανό ωσότου να ροδίσει καλά απ΄ όλες τις μεριές.Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό.Κλείνουμε την χύτρα για 15 λεπτά.Σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και καλό κρασάκι

Θήραμα: 
Φασιανός
Πηγή: