Αγριόχηνα γάστρας

Υλικά: 

1 αγριόχηνα κομμένη σε μερίδες
1 πράσο σε μεγάλα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
3 μελιτζάνες κομμένες στα 3
3 κρεμμύδια, κομμένα στα 3 σε ροδέλες (όχι τετράγωνα κομμάτια)
4-5 πατάτες, κομμένες στη μέση και μετά στα 4
6-7 μπαχάρια
400 ml κρασί
σέλινο
νερό
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι

Όλα τα φαγητά στη γάστρα γίνονται νόστιμα, πόσο μάλλον ένα κυνήγι όπως η αγριόχηνα. 

Τρόπος παρασκευής: 

• Βάζουμε όλα τα υλικά από το προηγούμενο βράδυ σκεπασμένα. Εάν το κρασί δεν αρκεί για να σκεπαστούνε τα υλικά τότε συμπληρώνουμε με το νερό.
• Την επόμενη μέρα σωτάρουμε με λίγο λάδι το κρέας μόνο του και συμπληρώνουμε λίγο-λίγο το ζωμό μέχρι να τσιμπιέται το κρέας. Ρίχνουμε τα μπαχάρια και το αλάτι και τα αφήνουμε για 1 λεπτό.
• Όλα τα υλικά μαζί τα βάζουμε σε γάστρα και τα βάζουμε στον φούρνο για 1 - 1,5 ώρα.
• Τα υλικά όλα (εκτός από το κρέας) θα λιώσουνε και θα μείνει μόνο ζωμός. Το κρέας θα πρέπει να είσαι σε κατάσταση που ξεκολλάει μόνο του από τα κόκαλα. Εάν μείνει κομμάτι από κάποιο υλικό θα είναι από τις πατάτες. Εάν ο ζωμός είναι αρκετός μπορούμε με μια χούφτα αλεύρι να τον φτιάξουμε σάλτσα.

Θήραμα: 
Χήνα