Αγριογούρουνο με μπύρα

Υλικά: 

1 κιλό Μερίδες αγριογούρουνο
500 ml Μπύρα ξανθή
2 Κρεμμύδια ξερά σε φέτες
2 Σκόρδα φετάκια
1 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι νερό ζεστό
3-4 Ακτινίδια
Πρέζα ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε είτε με πατάτες ψητές ή τηγανιτές είτε με ρύζι σπυρωτό.

Τρόπος παρασκευής: 

• Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
• Προσθέτουμε πιπέρι, την μπύρα, το μισό φλυτζάνι λάδι, κρεμμύδια και το σκόρδο.
• Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ακτινίδια και τις απλώνουμε επάνω στο κρέας,να το καλύψει. Δεν ανακατεύουμε, όπως είναι το κλείνουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή ακόμη καλύτερα όλο το βράδυ.
• Σε κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει καλά το υπόλοιπο λάδι αφού σκουπίσουμε το κρέας από την μαρινάδα, το ροδίζουμε απ όλες τις πλευρές.
• Στην συνέχεια προσθέτουμε όλη την μαρινάδα εκτός από τα ακτινίδια που τα πετάμε.
• Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά μας ( αν έχουμε ως 9, κατεβάσουμε στο 2) και αφήνουμε για 3 ώρες περίπου ή όσο χρειαστεί με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για να πιει τα υγρά του.
• Μόλις τα πιει, προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη και δοκιμάζουμε το κρέας αν είναι μαλακό, αν χρειάζεται προσθέτουμε το 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
• Όταν είναι μαλακό, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Θήραμα: 
Αγριόχοιρος