Υλικά:
- 3 κιλά Αγριογούρουνο (ή γουρουνόπουλο κομμένο μερίδες)
- 2 κουταλιές Φρέσκο Βούτυρο
- 2 – 3 κουταλάκια Μαύρη Ζάχαρη
- 1 Κονσέρβα Ανανά (ροδέλες)
- 1 Ξυνόμηλο (τριμμένο)
- λίγο Corn Flower
- Μουστάρδα
- Λεμόνια
- Μπύρα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
- Ζεσταίνουμε και διαλύουμε μέσα στο ζουμί από την κομπόστα ανανά το βούτυρο, προσθέτοντας χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, τη μαύρη ζάχαρη, το τριμμένο ξυνόμηλο και ½ κουτάκι μπύρα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μήλο.
- Αλατίζουμε και πασαλείβουμε κάθε μερίδα χοιρινού με μουστάρδα και τις τοποθετούμε σε ανάλογο ταψί, τη μία κοντά στην άλλη. Περιχύνουμε με το διάλυμα που φτιάξαμε. (Πρέπει ο ζωμός να καλύπτει το κρέας).
- Το ψήνουμε σκεπασμένο στους 180° C, για περίπου 1 ώρα.
- Όταν βεβαιωθούμε ότι έχει γίνει, το ξεσκεπάζουμε και το ανεβάζουμε για 2-3 λεπτά στο grill, περιχύνοντάς το με το ζουμί του.
- Τοποθετούμε σε πιατέλα το κρέας και «δένουμε» σε σάλτσα με το corn flower, το ζουμί που έμεινε στο ταψί.
- Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα το κρέας και την υπόλοιπη την σερβίρουμε χωριστά.
Θήραμα:
Αγριόχοιρος
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια