Αγριογούρουνο με ανανά και ξυνόμηλα

Υλικά: 
  • 3 κιλά Αγριογούρουνο (ή γουρουνόπουλο κομμένο μερίδες)
  • 2 κουταλιές Φρέσκο Βούτυρο
  • 2 – 3 κουταλάκια Μαύρη Ζάχαρη
  • 1 Κονσέρβα Ανανά (ροδέλες)
  • 1 Ξυνόμηλο (τριμμένο)
  • λίγο Corn Flower
  • Μουστάρδα
  • Λεμόνια
  • Μπύρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής: 
  • Ζεσταίνουμε και διαλύουμε μέσα στο ζουμί από την κομπόστα ανανά το βούτυρο, προσθέτοντας χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, τη μαύρη ζάχαρη, το τριμμένο ξυνόμηλο και ½ κουτάκι μπύρα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μήλο.
  • Αλατίζουμε και πασαλείβουμε κάθε μερίδα χοιρινού με μουστάρδα και τις τοποθετούμε σε ανάλογο ταψί, τη μία κοντά στην άλλη. Περιχύνουμε με το διάλυμα που φτιάξαμε. (Πρέπει ο ζωμός να καλύπτει το κρέας).
  • Το ψήνουμε σκεπασμένο στους 180° C, για περίπου 1 ώρα.
  • Όταν βεβαιωθούμε ότι έχει γίνει, το ξεσκεπάζουμε και το ανεβάζουμε για 2-3 λεπτά στο grill, περιχύνοντάς το με το ζουμί του.
  • Τοποθετούμε σε πιατέλα το κρέας και «δένουμε» σε σάλτσα με το corn flower, το ζουμί που έμεινε στο ταψί.
  • Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα το κρέας και την υπόλοιπη την σερβίρουμε χωριστά.
Θήραμα: 
Αγριόχοιρος