Σεγκούτσιο Ιταλιάνο, Σεγκούτζιο Ιταλικό, Ιταλικός Ιχνηλάτης

ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Ιταλία.
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ
Είναι πολύ παλιό ιταλικό σκυλί και θεωρείται ότι οι πρόγονοι του έφτασαν στην Ιταλία με τους Φοίνικες και με διάφορες διασταυρώσεις με άλλα κυνηγόσκυλα δημιουργήθηκε η σημερινή ράτσα. Παλαιότερα ζούσε σε αγέλες, πολλές φορές αρκετών δεκάδων και χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι λαγών, κουνελιών και αγριογούρουνων. Κατά την περίοδο της Αναγέννησης ήταν δημοφιλές σαν σκυλί κυνηγιού αλλά με την πάροδο του χρόνου άρχισε να εξασθενεί η φήμη του και έφτασε σε σημείο να απειλείται με εξαφάνιση. Με προσπάθειες όμως φίλων της ράτσας έγινε ξανά γνωστό ειδικά στην Ιταλία.
 
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 
Το Σεγκούτσιο είναι ένα κομψό, λεπτό σκυλί που το ύψος του κυμαίνεται από 52 μέχρι 60 εκ. και το βάρος από 18 μέχρι 28 κιλά (το αρσενικό είναι μεγαλύτερο από το θηλυκό). Έχει μακρύ και στενό κεφάλι, τα ρουθούνια είναι μαύρα και το σαγόνι δυνατό. Τα μάτια είναι σκούρα, μεγάλα με φιλική έκφραση. Τα αυτιά είναι μακριά, λεπτά, φαρδιά, τριγωνικά και κρέμονται δημιουργώντας ελαφρές δίπλες. Η ουρά είναι λεπτή και μακριά και λεπταίνει περισσότερο στην άκρη. Υπάρχουν δυο είδη τριχώματος το λείο και το τραχύ και το χρώμα μπορεί να είναι μαύρο ή καφέ, και σε πολλές αποχρώσεις του υπόξανθου.
 
Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΣΕΓΚΟΥΤΣΙΟ ΙΤΑΛΙΑΝΟ 
Είναι σκυλί που μπορεί να κοιμηθεί εκτός σπιτιού. Είναι φιλικό και αγαπά ιδιαίτερα τα παιδιά, είναι συνεργάσιμος και εκπαιδεύεται εύκολα. Έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής και μέτριας άσκησης. Σαν κυνηγός είναι ακούραστος, ταχύτατος και προσαρμόζεται σχεδόν σε όλα τα είδη των κυνηγότοπων.