Πορσελάνη

ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Γαλλία.
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 
Θεωρείται από τα πιο παλιά κυνηγόσκυλα στην Γαλλία. Προέρχεται από την περιοχή France-Comte στις Άλπεις που συνορεύει με την Ελβετία. Μετά την Γαλλική επανάσταση σχεδόν εξαφανίστηκε η Πορσελάνη αλλά μπόρεσε να ξαναδημιουργηθεί με την βοήθεια των Ελβετικών Λαγωνικών. Χρησιμοποιείται σαν ιχνηλάτης στο κυνήγι μεγάλου θηράματος, ιδιαίτερα λαγού, και ελαφιού.
 
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η Πορσελάνη ανήκει στα μεσαίου μεγέθους σκυλιά, και το ύψος κυμαίνεται από 56 μέχρι 58 εκ. και το βάρος από 25 μέχρι 28 κιλά. Το κεφάλι είναι μακρύ και λεπτό και η μουσούδα επίσης μακριά. Τα μάτια είναι σκουρόχρωμα. Τα αυτιά ξεκινούν από το ύψος των ματιών, είναι μακριά, λεπτά με μυτερή άκρη και όπως πέφτουν δημιουργούνται μια δυο πτυχές. Ο λαιμός είναι μακρύς και δυνατός με τάση για προγούλι. Η ουρά είναι ελαφρά τοξωτή και μεσαίου μήκους. Το τρίχωμα είναι κοντό, λεπτό και γυαλιστερό. Το χρώμα είναι το άσπρο με πορτοκαλί κηλίδες, τυπικό χαρακτηριστικό είναι οι μικρές πορτοκαλί κηλίδες στα αυτιά. Η υφή και το χρώμα του τριχώματος δίνουν την εντύπωση μιας πορσελάνινης φιγούρας γι’ αυτό έχει και αυτό το όνομα.
 
Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ 
Είναι ένα σκυλί ευγενικό και ιδιαίτερα φιλικό με τα παιδιά, γεμάτο ενέργεια, με αντοχή στο κυνήγι, υπάκουο και εκγυμνάζεται εύκολα. Ανήκει στα σκυλιά που μπορούν να κοιμηθούν εκτός σπιτιού. Στην τροφή είναι ολιγαρκές και χρειάζεται αρκετή άσκηση κάθε μέρα.