Ντράχτααρ

ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Γερμανία
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ
Το Ντράχτχααρ είναι μία ποικιλία του σκληρότριχου Γκριφόν, που δημιούργησαν οι Γερμανοί εκτροφείς στις αρχές του 20ού αιώνα. Απόγονος του Στίκελχααρ, το Ντράχτχααρ είναι προϊόν διασταύρωσης ανάμεσα σ’ ένα σκύλο με μαλλιαρό τρίχωμα κι ένα σκύλο με βραχύ τρίχωμα. Η ιδέα δεν ήταν καινούρια, την είχε χρησιμοποιήσει ο Κόρθαλς για να δημιουργήσει το Γκριφόν του, καθώς και ο Χάγκεβαλντ για να δημιουργήσει το Πούντελ Πόιντερ το 1880.
 
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Σκύλος μέσου ύψους, που μοιάζει πολύ με το Γκριφόν Κόρθαλς απ’ το οποίο διακρίνε¬ται κυρίως χάρη στην έντονη ινιακή προεξοχή του. Το όνομα του (Ντραχτ=σύρμα και Χάαρ =τρίχα) αποκαλύπτει την ουσιαστική του ιδιαιτερότητα: το σκληρό και αναμαλ¬λιασμένο τρίχωμα του. Έχει χρώμα καφετί, καφετί σκούρο, γκρίζο του σίδερου, καφετί με πιο σκού¬ρες καφετιές κηλίδες (το τρίχωμα δεν πρέπει ποτέ να έχει γενικές κηλίδες). Κεφάλι μέσου μήκους. Ρινομετωπικό κοίλωμα πολύ έντονο. Μάτια ζωηρά με σφικτά βλέφαρα.  Στήθος μέτρια ευρύ και βαθύ. Σκέλη ίσια και δυνατά. Πόδια πιο ανοιχτά και πιο επίπεδα από του Κόρθαλς. Πέλματα σκληρά. Η ουρά κόβεται, αλλά όχι πολύ κοντή, για να προστατεύει τα γεννητικά όργανα.
 
Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΝΤΡΑΧΤΑΑΡ
Πολύ νευρώδης, ζωηρός & παρορμητικός, χρειάζεται αυστηρή μεταχείριση. Τον εκγυμνάζουν για σκύλο φερμας, Ριτρίβερ.
Ικανός για κυνήγι σε όλα τα εδάφη, είναι ιδιαίτερα καλός στο δάσος και στο έλος, όπου μπορεί να αποδείξει τις ικανότητες του σαν Ριτρίβερ. Είναι πιστός σύντροφος, έξυπνος, ζωηρός και πολύ θαρραλέος.
 
 
ΠΗΓΗ: KYNAGON.GR