Μπράκο Ιταλιάνο, Μπρακ Ιταλίας, Ιταλικό Μπρακ

ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Ιταλία.
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 
Το Μπρακ ήταν πολύ αγαπητό και διαδεδομένο στην Ιταλία την περίοδο της Αναγέννησης. Χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι πουλιών με δίχτυ και όταν αυτός ο τρόπος καταργήθηκε ακολούθησε τις εξελίξεις. Δεν το συναντάμε συχνά σε άλλες χώρες, αλλά στην πατρίδα του είναι το πιο αγαπημένο κυνηγόσκυλο.
 
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  
Το Μπρακ είναι ένα σκυλί που το ύψος του κυμαίνεται από 56 μέχρι 67 εκ. και το βάρος του από 25 μέχρι 40 κιλά. Το κεφάλι είναι μικρό και η μουσούδα δυνατή σε καφέ αποχρώσεις ανάλογες του τριχώματος. Τα μάτια είναι ωοειδή, μεγάλα με φιλική έκφραση. Τα αυτιά είναι μακριά, μαλακά, κρεμαστά και βρίσκονται πίσω στο κεφάλι. Ο λαιμός είναι δυνατός και μακρύς. Η ουρά, που μπορεί στην Ιταλία να είναι κομμένη, ξεκινά χοντρή στην βάση και λεπταίνει προς την άκρη. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό και γυαλιστερό. Το χρώμα είναι το λευκό με καφέ ή πορτοκαλί μικρές και μεγάλες κηλίδες.
 
Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΡΑΚΟ ΙΤΑΛΙΑΝΟ 
Είναι ένα ευγενικό σκυλί και με τα παιδιά πολύ φιλικό. Του αρέσει να δένεται με την οικογένεια και θέλει να γίνει μέλος της. Συνυπάρχει με άλλα ζώα, είναι στοργικό, πιστό και του αρέσει να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη. Αν και εκπαιδεύεται εύκολα, μπορεί να είναι πεισματάρικο και οι σκληρές τιμωρίες δεν έχουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Είναι ένα δραστήριο, γεμάτο ενέργεια σκυλί που χρειάζεται καθημερινά αρκετή άσκηση. Ανήκει στα σκυλιά που μπορούν να κοιμηθούν εκτός σπιτιού και έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής.