Μπιγκλ

ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Μεγάλη Βρετανία.
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 
Είναι μια πολύ παλιά αγγλική ράτσα, η οποία αναφέρεται από τον τρίτο αιώνα. Το Μπιγκλ ήταν ιδιαίτερα προσεγμένο κατά τη διάρκεια που βασίλευαν ο Ερρίκος Η και η Ελισάβετ Α. Πάντα το χρησιμοποιούσαν για κυνήγι κουνελιών, λαγών, αλεπούδων, αγριόχοιρων και ελαφιών και αυτό το έκανε δημοφιλές στην υπόλοιπη Ευρώπη από το 1860 και έπειτα. Εκτιμάται για το μικρό μέγεθος, την ψυχραιμία, την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητά του.
 
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 
Ανήκει στα μικρά σκυλιά. Το βάρος του είναι μεταξύ 15 και 20 κιλών και το ύψος του μεταξύ 33 και 44 εκ. Το κοντό πυκνό τρίχωμά του είναι είτε δίχρωμο είτε τρίχρωμο σε όλα τα χρώματα εκτός από σκούρο μελανό. Τα αυτιά είναι μακριά και στρογγυλά με τάση να κρέμονται στα μάγουλα.
 
Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΓΚΛ 
Το Μπιγκλ είναι ένα δραστήριο, ευτυχισμένο σκυλί και επειδή είναι έξυπνο και πρόθυμο να ευχαριστήσει προκαλεί ικανοποίηση η εκπαίδευσή του. Είναι ψύχραιμο, θαρραλέο και σκληραγωγημένο. Είναι ενθουσιώδες, αποτελεσματικός ιχνηλάτης και μπορεί να κυνηγήσει μόνο του, σε ζευγάρια ή με περισσότερα σκυλιά. Προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον και μπορεί να γίνει θαυμάσιος σύντροφος και οικογενειακός σκύλος. Εάν δεν εκπαιδευτεί κατάλληλα, η αδιαφορία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Έχει την τάση να τρέχει πίσω από οτιδήποτε τραβήξει την προσοχή του. Επειδή είναι πολύ δραστήριο σκυλί χρειάζεται καθημερινά μεγάλους περιπάτους συνδυασμένους με άσκηση. Δεδομένου ότι έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο του κυνηγού όταν βγαίνει βόλτα πρέπει να είναι δεμένο με λουρί. Πρέπει να ζει σε ασφαλή περιφραγμένη αυλή, επειδή είναι έτοιμο να ακολουθήσει οτιδήποτε του τραβήξει την προσοχή. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον καθαρισμό των αυτιών για να αποφευχθούν οι μολύνσεις.