Αγγλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ

ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Μεγάλη Βρετανία

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ

Το Αγγλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ βρίσκεται πάρα πολλούς αιώνες στην Αγγλία και θεωρείται ο πρόγονος των περισσότερων Σπάνιελ, εκτός του Κλάμπερ. Στην αρχή χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι με δίχτυ μαζί με γεράκια ενώ σήμερα, σαν κυνηγόσκυλο είναι ικανό να βγάζει από τη φωλιά το ζώο και ακόμη, να φέρνει το θήραμα στον κυνηγό. Επίσης είναι πολύ αγαπητός και σαν σκύλος συντροφιάς και λαμβάνει μέρος σε επιδείξεις σκύλων.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ανήκει στα μεσαίου μεγέθους σκυλιά που το ύψος του κυμαίνεται από 48 μέχρι 51 εκ. και το βάρος του από 22 μέχρι 24 κιλά. Έχει πλατύ κρανίο με στρογγυλεμένο κρανιακό θόλο, η μουσούδα είναι χαμηλή, τετράγωνη και πλατιά. Τα μάτια είναι μεσαίου μεγέθους, σκούρα και έχουν φιλική έκφραση. Τα αυτιά ξεκινούν στο ύψος των ματιών, είναι κολλητά στο κεφάλι, μεγάλα, αρκετά μακριά, με αρκετό τρίχωμα. Έχει δυνατό, μυώδη λαιμό που κάνει τόξο. Η ουρά αρχίζει χαμηλά, έχει πυκνό τρίχωμα και κουνιέται συχνά ζωηρά. Το τρίχωμα είναι πυκνό, ίσιο, αδιάβροχο και όχι τραχύ, είναι μακρύ στα αυτιά, στο στήθος, στην κοιλιά και στα πίσω μέρη των ποδιών. Ο χρωματισμός μπορεί να είναι καφέ σκούρο με λευκό, ή μαύρο με λευκό ή να έχει και κόκκινα σημάδια.

Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΠΡΙΝΓΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ

Είναι ένα σκυλί που είναι φιλικό με τους ανθρώπους και ιδιαίτερα με τα παιδιά, ειδικά όταν τα συνηθίσει. Γίνεται εύκολα μέλος της οικογένειας, τα πάει καλά με τα άλλα ζώα, ειδικά αν μεγαλώσουν μαζί, αλλά καλό είναι να μην υπάρχουν πουλιά στο σπίτι, επειδή είναι από τη φύση του κυνηγόσκυλο. Είναι σκύλος δραστήριος, γεμάτος ενέργεια και γι’ αυτό χρειάζεται αρκετή άσκηση. Κοιμάται εκτός σπιτιού, έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής, είναι συνεργάσιμος και γι’ αυτό εκπαιδεύεται εύκολα. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα.