Υλικά:
- 3 πέρδικες κομμένες σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κλαδάκι σέλινο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 μπαχάρια
- 5 φέτες προσούτο
- 10 γρ. κουκουνάρι
- 10-15 τοματίνια
- 20 γρ. σταφίδες
- 100 γρ. μασκαρπόνε
- 500 γρ. κριθαράκι
- δενδρολίβανο
- μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι πράσινο
Τρόπος παρασκευής:
- Σε μία κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τα οποία έχουμε από πριν ψιλοκόψει.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια της πέρδικας και μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε το προσούτο που έχουμε κόψει σε ψιλές φέτες.
- Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον ζωμό, το μασκαρπόνε, το μαϊντανό και το κριθαράκι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό από το κοτόπουλο. Εφόσον χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε με ένα καπάκι ή με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 οC, μέχρι να χυλώσει η παρασκευή μας. Ο χρόνος που θα χρειαστούμε κυμαίνεται περί τα 20 με 25 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κρέας και προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις ομογενοποιηθεί η παρασκευή, η σπεσιαλιτέ μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Θήραμα:
Πετροπέρδικα (Γκρέκα)
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια