Υλικά:
- 8 Ορτύκια
- 16 λωρίδες Μπέϊκον
- 1 ½ κουτί Κρέμα Γάλακτος
- 1 ποτηράκι Κονιάκ
- 3 κουταλιές Φρέσκο Βούτυρο
- 2 κουταλιές Ζωμό Κοτόπουλου
- 1 Κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα ορτύκια, αφαιρώντας τα εντόσθια.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το “ξανθαίνουμε” στο βούτυρο. Προσθέτουμε τα ορτύκια, αφού πριν τα έχουμε αλατοπιπερώσει.
- Σβήνουμε με κονιάκ και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι τα ορτύκια, τυλίγουμε με 2 φέτες μπέϊκον το κάθε πουλί και στερεώνουμε στο στήθος με οδοντογλυφίδα.
- Τα βάζουμε στη συνέχεια σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω τους το ζουμί από το τηγάνι, τον ζωμό κοτόπουλου και τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 °C για 45 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε τα ορτύκια γαρνίροντάς τα εάν θέλουμε με ξερά φρούτα.
Θήραμα:
Ορτύκι
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια