Αγριογούρουνο γεμιστό

Υλικά: 
  • 1 μικρό Αγριογούρουνο (ή γουρουνόπουλο)
  • 150 γρ. κουκουνάρι
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα (κομμένη σε κυβάκια)
  • ½ κιλό κάστανα
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 3 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 3 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 4 λεμόνια (το χυμό τους)
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Διάφορα μπαχαρικά
Τρόπος παρασκευής: 
  • Βράζουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει.
  • Σοτάρουμε με λάδι τα κρεμμύδια και μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κάστανα, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τα διάφορα μπαχαρικά και λίγο νερό και μόλις η σάλτσα πάρει βράση, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το ραντίζουμε με λεμόνι, γεμίζουμε την κοιλιά του με τη γέμιση που φτιάξαμε και το ράβουμε.
  • Στρώνουμε ένα ταψί με κληματόβεργες και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (χωρίς νερό). Το γυρίζουμε δε αρκετές φορές, ώστε να ροδοκοκκινήσει.
Θήραμα: 
Αγριόχοιρος