Υλικά:
- 1 μικρό Αγριογούρουνο (ή γουρουνόπουλο)
- 150 γρ. κουκουνάρι
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα (κομμένη σε κυβάκια)
- ½ κιλό κάστανα
- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
- 3 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- 3 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 4 λεμόνια (το χυμό τους)
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Διάφορα μπαχαρικά
Τρόπος παρασκευής:
- Βράζουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Σοτάρουμε με λάδι τα κρεμμύδια και μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κάστανα, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τα διάφορα μπαχαρικά και λίγο νερό και μόλις η σάλτσα πάρει βράση, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το ραντίζουμε με λεμόνι, γεμίζουμε την κοιλιά του με τη γέμιση που φτιάξαμε και το ράβουμε.
- Στρώνουμε ένα ταψί με κληματόβεργες και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (χωρίς νερό). Το γυρίζουμε δε αρκετές φορές, ώστε να ροδοκοκκινήσει.
Θήραμα:
Αγριόχοιρος
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια