1 κιλό λαγό (μαζί με το αίμα του)
100 γρ. ελαιόλαδο
5 κρεμμύδια τριμμένα
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουτί μακαρόνια.
Ουσιαστικά με αυτή την συνταγή φτιάχνουμε μια σάλτσα για τα μακαρόνια με βάση το λαγό. Δηλαδή βάζουμε στην κατσαρόλα τα σαρκώδη μέρη του λαγού (μπόυτια, νεφρά , σπάλες και όλο του το αίμα ) μαζί βάζουμε και το λάδι και το αλάτι. Αφήνουμε τον λαγό να ψηθεί προσθέτοντας αν χρειαστεί και νερό. Αφήνουμε τον λαγό κα ψηθεί τόσο ώστε η σάρκα να μπορεί με ένα πιρούνι να αφαιρεθεί από τα οστά. Αφού γίνει αυτό και έχουμε βγάλει τα κόκκαλα από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα τριμμένα κρεμμύδια το πιπέρι και ένα ποτηράκι κρασί. Το αφήνουμε να ολοκληρωθεί και στην συνέχεια το χρησιμοποιούμε σαν σάλτσα στα μακαρόνια τα οποία πρώτα έχουμε βράσει. Κάποιοι αφήνουν περισσότερο νερό στην κατσαρόλα και βάζουν τα μακαρόνια να βράζουν μαζί με το υπόλοιπο μίγμα κανονίζοντας τόσο την σάλτσα ώστε να φτάσει το νερό για να ψηθούν μαζί μακαρόνια και λαγός. Στην συνέχεια σερβίρουμε και προσθέτουμε όσο ανθότυρο μας αρέσει.
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια