2 τεμάχια φιλετίνια πάπιας καπνιστά
Για την μους
320 γρ κατσικίσιο τυρί
200 ml κρέμα γάλακτος
Για την σάλτσα
100 γρ ροκφόρ
10 ml ελαιόλαδο
1 τεμάχιο πορτοκάλι
Για την σαλάτα
1 τεμάχιο τσίκορε
1 μάτσο ρόκα
1 τεμάχιο αντράκλα
1 τεμάχιο πράσινη σαλάτα
20 ml ελαιόλαδο
5 ml ξίδι
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το κατσικίσιο τυρί και το αλέθουμε. Χτυπάμε σε μία μπασίνα την κρέμα γάλακτος ελαφρά και την ενσωματώνουμε μαζί με το τυρί ελέγχοντας τα καρυκεύματα.
Κάνουμε μια μικρή σαλάτα με τα λαχανικά μας, και την μαρινάρουμε με λίγο βινεγκρέτ ελαφρά. Περνάμε το ροκφόρ από σιτάκι λιώνοντάς το καλά, προσθέτουμε χυμό πορτοκαλιού και λίγο ελαιόλαδο, δημιουργώντας την σάλτσα του ροκφόρ.
Κόβουμε το πορτοκάλι σε μικρά φιλετάκια, και στρώνουμε σε ένα τσέρκι τη μους του τυριού με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, τοποθετούμε τα φιλετίνια της πάπιας, από πάνω την μικρή σαλάτα των πράσινων λαχανικών, τα φιλέτα του πορτοκαλιού και την σάλτσα.
Διαλέξτε πρασινάδες της δικής σας επιλογής.
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια