Υλικά:
6 ορτύκια
2 κουταλιές βούτυρο
3 ντομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες
Ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κρασί
6 ψημένες ροδέλες μελιτζάνες ή 6 φέτες ψωμί
Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε τα ορτύκια, τα καψαλίζουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Αλατοπιπερώνουμε τα ορτύκια, τα τσιγαρίζουμε με το βούτυρο και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τις ροδέλες μελιτζάνες ή τις φέτες ψωμιού. Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε από ένα ορτύκι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τους.
Θήραμα:
Ορτύκι
Πηγή:
Πολίτικη Κουζίνα, Σούλα Μπόζη
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια