1 κιλό συκωτάκια πουλιών, πλυμμένα και σουρωμένα
2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
350 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 κουταλιά μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές κονιάκ
1 πρέζα τριμμένη ρίγανη,θυμάρι, ματζουράνα
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Βράζουμε το κρασί σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τα συκωτάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε στο μίξερ, προσθέτουμε το βύτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τα μανιτάρια το κονιάκ, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει κρέμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ορθογώνια φόρμα και στρώνουμε καλά την επιφάνειά του. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.
Σερβίρουμε το πατέ κομμένο σε χοντρές φέτες γαρνιρισμένο με αγγουράκια τουρσί κομμένα ζουλιέν.
Πολίτικη Κουζίνα από τη Σούλα Μπόζη
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια