4 - 6 μεγάλα ορτύκια
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό ζωμό κρέατος
μαϊντανό
λεμόνι
αλάτι · πιπέρι
Μία γκουρμέ πρόταση για τα ορτύκια
Μαδάμε και καψαλίζουμε τα ορτύκια. Αφαιρούμε τα εντόσθια, τα πλένουμε και τα τσιγαρίζουμε στη κατσαρόλα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι ( όχι σε ανοιχτή φλόγα π.χ γκαζάκι γιατί είναι εύφλεκτο όταν ζεσταθεί ) το κονιάκ και περιχύνουμε τα ορτύκια. Βάζουμε αμέσως φωτιά. Όταν η φλόγα σβήσει, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 24 λεπτά. Σερβίρετε τα ορτύκια με συνοδευτικά επιλογής μας.
Για μια εντυπωσιακή παρουσίαση, γαρνίρουμε το πιάτο με μαϊντανό και με τέταρτα λεμονιού.
- Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια