Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την Agrothessaly 2019

Στη Λάρισα βρέθηκαν, δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα, στελέχη της ΔΕΘ-Helexpo προκειμένου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων να προετοιμάσουν τη 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία – Agrothessaly.

Η Agrothessaly αποτέλεσε τη συνέχεια της Πανελλήνιας Γεωργικής και Κτηνοτροφικής Έκθεσης που για δεκαετίες διοργάνωνε ο Δήμος Λαρισαίων αλλά ο επανασχεδιασμός της διοργάνωσης επιβεβαίωσε την απόφαση της σημερινής δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με την έμπειρη σε αυτές τις διοργανώσεις, διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo. Η συνεργασία των δύο πλευρών εγκαινιάσθηκε για πρώτη φορά το 2017 με την Agrothessaly να επαναλαμβάνεται τον ερχόμενο Φεβρουάριο, καθώς η συμφωνία προβλέπει την εναλλάξ διοργάνωση με την Agrotica της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη διοργάνωση της Agrothessaly, όπως είχε επισημανθεί και στον απολογισμό, είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες των συνδιοργανωτών καθώς «κατάφερε να πετύχει και τους τρεις στόχους που είχε θέσει εξαρχής: την επισκεψιμότητα, τους εκθέτες και τους εκθεσιακούς χώρους». Ειδικότερα, προσέλκυσε περισσότερους από 40.100 επισκέπτες (από περίπου 8.000 εισιτήρια το 2015), φιλοξένησε 167 εκθέτες που εκπροσώπησαν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από 26 χώρες (αριθμός τριπλάσιος έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης) ενώ υπερδιπλάσιος ήταν ο εκθεσιακός χώρος, που ανήλθε σε 20.000 τ.μ., στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης.

Κλιμάκιο της ΔΕΘ-Helexpo βρέθηκε στη Λάρισα στις αρχές της εβδομάδας όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και τους αντιδημάρχους Παν. Νταή και Γ. Σούλτη ενώ κατά την προχθεσινή επίσκεψη, βρέθηκαν στη Σκεπαστή Αγορά στη Νεάπολη με αφορμή και τις αναγκαίες εργασίες για υποδομές που θα βελτιώσουν τους χώρους. Όπως τόνισαν στελέχη της ΔΕΘ-Helexpo στη δημοτική αρχή από τους 167 εκθέτες του 2017 στη διοργάνωση του 2019 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής 260 εκθέτες που εκτιμάται πως μπορεί να ανέλθουν και στους 300, εξέλιξη που διαμορφώνει νέα δεδομένα ως προς το μέγεθος και κατ’ επέκταση προς τη δυναμική της διοργάνωσης. Μάλιστα, μια από τις πρώτες αποφάσεις των συνδιοργανωτών, αφορά στη συνολική αξιοποίηση της έκτασης στο οικόπεδο ενδιάμεσα της Σκεπαστής και του κτιρίου της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να στεγασθούν όλοι οι εκθέτες της διοργάνωσης του 2019.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Λαρισαίων αποτιμά ως θετική τη διοργάνωση με αφορμή και οφέλη στην τοπική οικονομία.

Περιοχή: 
Λάρισα
Πηγή: 
tinealarissa.gr, Εφημερίδα Ελευθερία