Παραβίασαν την καραντίνα για να πάνε για κυνήγι...

Μπορεί να έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά κάποιοι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να πάνε για παράνομο κυνήγι τη νύχτα στην περιοχή της Βάχλιας Γορτυνίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Θηροφυλακής, κάποιοι ασυνείδητοι θεώρησαν ότι αυτή η καραντίνα που βιώνουμε όλοι μας, είναι η ευκαιρία τους για λαθροθηρία, αλλά δεν έλαβαν υπόψη τους ότι οι Θηροφύλακες δεν είναι ποτέ σε καραντίνα!! Σε ένα τέτοιο περιστατικό λοιπόν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Νομού Αρκαδίας εντόπισαν τρία άτομα τα οποία ασκούσαν παράνομη θήρα την νύχτα της 28ης Μαρτίου 2020 και περί ώρα 23.30 στο Δ.Δ. Βάχλιας του Δήμου Γορτυνίας με το ΙΧ όχημά τους και το κυνηγετικό όπλο στο παράθυρο.

Στην συνέχεια κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν, να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν. Ακολούθησε η διαδικασία του αυτοφώρου στο Α/Τ Τρίπολης, κατασχέθηκαν τα μέσα της παράνομης θήρας (όχημα κ.τ.λ.) και υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Βυτίνας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού Κώδικα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους υπεβλήθη και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ που αφορά άσκοπη μετακίνηση. 

Περιοχή: 
Αρκαδία
Πηγή: 
protothema.gr