Ομαδικό κυνήγι κορακοειδών από τον Κ.Σ. Αμπελοκήπων

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου 2018 την προγραμματισμένη εκδήλωση «κυνήγι κορακοειδών» στο χώρο της κοίτης του Γαλλικού ποταμού.

Σε ένα από τα πιο οργανωμένα ομαδικά κυνήγια κορακοειδών των τελευταίων ετών, οι 68 συμμετέχοντες συνάδελφοι που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελόκηπων, πέρα από τη συμβολή τους στην διαχείριση του αριθμού των κορακοειδών, κλήθηκαν να καταγράψουν στατιστικά την εμπειρία τους σε μια σειρά κατηγορίες. Έτσι, εκτός από τα θηρευμένα πουλιά που ανακτήθηκαν, έπρεπε να καταγραφεί στη Γραμματεία ο αριθμός των πουλιών που δεν βρέθηκαν, ο αριθμός των φυσιγγίων που χρησιμοποίησαν ατομικά κ.α. Τέλος, κλήθηκαν όλοι να συνδράμουν στην ανάκτηση αυτών των φυσιγγίων για να μείνει το περιβάλλον στην κατάσταση που το βρήκαμε, μια ουσιαστική ενέργεια και ένα μήνυμα που πρέπει σε όλους να γίνει σιγά σιγά συνήθεια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη, επιτακτική και χρήσιμη επίδειξη "Ασφαλούς Χρήσης Όπλου", από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Γιαπουτζή Απόστολο, ο οποίος για ακόμα μια φόρα έδωσε συμβουλές για το σωστό και ασφαλή χειρισμό του όπλου και την ανάγκη να επιμένουμε στην πιστή εφαρμογή τους και μην χαλαρώνουμε πότε τους κανόνες που το διέπουν, ενώ, παράλληλα, μοιράστηκε στους παρισταμένους και φυλλάδιο με τους βασικούς κανόνες για την ασφαλή χρήση του όπλου. Στη συνέχεια μοιράστηκαν φυσίγγια προσφορά από το Σύλλογο και άρχισε η διαδικασία του κυνηγιού.

Η πειθαρχημένη και ομαδική "άσκηση" της διαχείρισης κορακοειδών τελείωνε με την απονομή εκ μέρους του Συλλόγου ενός "Αναμνηστικού Διπλώματος Συμμετοχής". Ο ΚΣ Αμπελοκήπων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ για τη συμμετοχή της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και, ειδικότερα, τους κ. Ρετζέπη Γιάννη και κ. Στόικο Γιάννη που περιπολούσαν διακριτικά στην εκδήλωση. Επίσης, θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Συλλόγου στους χορηγούς των φυσιγγίων, κ. Μητσάκο Χρήστο "Alectoris Club", και κ. Ζαραλή Κλεομένη " Prince Eurofuture" που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και αναγνωρίζουν την συμβολή αυτής της δράσης στην διατήρηση της άγριας πανίδας μας.

Τέλος, τις θερμές ευχαριστίες του δίνει ο Σύλλογος στους συμμετέχοντες για την παρουσία και την άψογη συμπεριφορά τους. Θηρεύτηκαν συνολικά 90 πουλιά, περίπου. Τα 26 ανακτήθηκαν. Αυτό σημαίνει, θεωρητικά, ότι δεν υπάρχουν πλέον 45 ζευγάρια καρακαξών που θα ήταν ικανά από του χρόνου να επωάσουν από 6 αυγά.

Περιοχή: 
Θεσσαλονίκη
Πηγή: 
Κ.Σ. Αμπελοκήπων