Κ.Σ.Αμπελοκήπων: Προσφορά τροφής για την άγρια πανίδα

Ακόμα μια φιλοθηραματική δράση υλοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2021 από τον Κ.Σ. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας ότι η αειφορία της φύσης είναι στόχος και ζητούμενο για όλους τους κυνηγούς.

Εκτάκτως μέλη του Συλλόγου προχώρησαν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 σε ρίψη τροφής (200 κιλά σιτάρι και καλαμπόκι) σε χωράφια και εκτάσεις που διαβιεί η πεδινή πέρδικα στην περιοχή Παλαιοκάστρου και Ωραιοκάστρου. Η πεδινή πέρδικα είναι ένα ευαίσθητο πουλί που ζει στην Ευρώπη, δεν αποτελεί θηρευτικό είδος, προστατεύεται όμως από τους έλληνες κυνηγούς ως κόρη οφθαλμού.

Η ίδια συμβολική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 και στα υδρόβια. Το ραντεβού των κυνηγών είχε οριστεί στις 11.15 το πρωί αμέσως μετά την γέφυρα του Γαλλικού ποταμού (8ο χλμ Εθνική Οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών). Από εκεί, με οχήματα και τηρώντας κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο, έφτασαν στο Δέλτα του Αξιού, όπου έγινε ρίψη τροφής (400 κιλά καλαμπόκια), για τα υδρόβια που λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δυσκολεύονται να βρουν τροφή.

Περιοχή: 
Αμπελόκηποι
Πηγή: 
Δελτίο Τύπου