Καταπολέμηση κορακοειδών από τον Κ.Σ. Αμπελοκήπων

Σε μια εντυπωσιακή ημέρα από πλευράς συμμετοχών, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2017 την προγραμματισμένη εκδήλωση «κυνήγι κορακοειδών», στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης του είδους. Συνάδελφοι όλων των ηλικιών, μέλη του Συλλόγου (και μη) κατέκλισαν από νωρίς τον χώρο της κοίτης του Γαλλικού ποταμού, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε αυτήν την σπουδαία φιλοθηραματική δράση.
Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων κ. Γιαπουτζής Απόστολος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έδωσε το λόγο στον κ. Γκούρτσα Νικόλαο, διασώστη του ΕΚΑΒ και συγγραφέα βιβλίων Πρώτων Βοηθειών, ο οποίος είχε προσκληθεί από το Σύλλογο για να μιλήσει και, προπάντων, να δείξει τις τεχνικές αντιμετώπισης αιμορραγιών με «τουρνικέ» σε περιπτώσεις που είμαστε έξω και μόνοι στην ελληνική ύπαιθρο, όπου ακόμα και με τη χρήση ενός απλού μαντηλιού μπορούμε να δώσουμε λύση. Στο τέλος της παρουσίασής του, τόνισε την ανάγκη να γνωρίζουμε τον σωτήριο σε αυτές τις περιπτώσεις τριψήφιο αριθμό 112 τον οποίο καλούμε δωρεάν, ακόμα και χωρίς να έχουμε μονάδες στο κινητό, και ο οποίος στέλνει σήμα κινδύνου για την κατάστασή μας και την ακριβή μας θέση μέσω δορυφόρου.
Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος για ακόμα μια φόρα προσπάθησε να δώσει συμβουλές για το σωστό και ασφαλή χειρισμό του όπλου και την ανάγκη να επιμένουμε στην πιστή εφαρμογή τους και μην χαλαρώνουμε πότε τους κανόνες που το διέπουν. Σε συνέχεια αυτής της προσπάθειας, μοιράστηκαν καλαίσθητα φυλλάδια της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ με θέμα «Οδηγίες για την ασφάλεια στο κυνήγι» .
Στις 16: 45 το απόγευμα έγινε η διανομή των φυσιγγίων .Φέτος χορηγός των φυσιγγίων της εκδήλωσης ήταν ο κ Μητσάκος Χρήστος από τον Πειραιά με τα φυσίγγια Alectoris Club, τον οποίο η διοίκηση του Συλλόγου ευχαριστεί ΘΕΡΜΑ .
Η συγκομιδή ήταν πολύ ικανοποιητική, καθώς θηρεύτηκαν 67 κορακοειδή (65 καρακάξες και 2 κουρούνες). γεγονός που βοηθάει στη ρύθμιση του πληθυσμού τους και τη μείωση της πίεσης στα πουλιά θηραματικού ενδιαφέροντος που αποτελούν λεία τους. Εάν σκεφτούμε ότι αυτά τα πουλιά σύντομα θα επώαζαν έξι αυγά ανά ζεύγος, γίνεται κατανοητό πόσο χρήσιμη είναι αυτή η φιλοθηραματική δράση.

Περιοχή: 
Αμπελόκηποι
Πηγή: 
ΚΣ Αμπελοκήπων