4ο Κυνηγετικό Αντάμωμα “Μακεδονία”

Ο φιλόδοξος στόχος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης να αναλάβει τη διοργάνωση - για πρώτη φορά - διήμερων κυνοφιλικών εκδηλώσεων στο φετινό «Κυνηγετικό Αντάμωμα» στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το Σάββατο και την Κυριακή 30 & 31 Μαρτίου στα τερέν της Θεσσαλονίκης, στην Ζώνη Εκπαίδευσης Σκύλων Ν. Μεσήμβριας βρεθήκαν κυνόφιλοι από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη σε αυτόν τον πιστό φίλο και συνεργάτη, αλλά και σύντροφο στο βουνό και στον κάμπο, τον αγαπημένο μας κυνηγετικό σκύλο. Για πρώτη φορά, πέρα από σκύλους «δείκτες», στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διοργανώθηκε Σεμινάριο Αναγνώρισης & Έκθεση Μορφολογίας Ελληνικού Ιχνηλάτη.

Μετά το τέλος των αγώνων και της έκθεσης του Ελληνικού Ιχνηλάτη ,ακολούθησε :
- Η βράβευση σκύλων πρωταθλητών Ευρώπης εργασίας και μορφολογίας
- Η βράβευση μελών του Κ.Σ. Αμπελοκήπων με σκύλους πρωταθλητές
- Βράβευση των νικητών των Ηπειρωτικών φυλών από τον διήμερο αγώνα πρακτικού κυνηγίου
- Βράβευση των νικητών των Αγγλικών φυλών από τον διήμερο αγώνα πρακτικού κυνηγίου.
- Βράβευση του καλύτερου Ελληνικού ιχνηλάτη από την έκθεση μορφολογίας
- Απονομή δώρων στους κριτές
- Απονομή αναμνηστικών πλακετών στους ομίλους φυλών που συνεργάστηκαν
- Αξιολόγηση της παρουσίασης σκύλων σε Ιταλικό ορτύκι με απονομή σε όλους αναμνηστικών μεταλλίων και
- Φωτογραφίες, φαγοπότι , συζητήσεις και πειράγματα.

Κόντρα στην εσωστρέφεια και στις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει (και) η μεγάλη κοινωνική ομάδα των κυνηγών, το στοίχημα για μια εκδήλωση περισσότερο από αξιοπρεπή, αλλά επιτυχημένη από κάθε άποψη, πιστεύουμε ότι κερδήθηκε.
Και αυτό ακριβώς, η ανταπόκριση του κόσμου, η ζεστή παρουσία του στην εκδήλωση, είναι αυτό που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στην επόμενη διοργάνωση. Το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης θα ήθελε να ευχαριστήσει για την άψογη συνεργασία του τον ΟΚΑΔΕ, τον Όμιλο Κούρτσχααρ, τον Όμιλο Επανιέλ Μπρετόν και τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη.

Ο ΚΣ Αμπελοκήπων μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες στους Διεθνείς κριτές εργασίας δεικτών, κ. Τσιόπλη Νίκο, τον κ. Καλφόπουλο Χρήστο, όπως επίσης τους αξιολογητές κ. Ροΐδη Στράτο, τον κ. Τζιώρα Ευάγγελο και τον κ. Μάστορα Απόστολο, τους Διεθνείς κριτές, κ. Γκόπη Αθανάσιο και κ. Φραγγίδη Γιάννη που έκριναν την Αναγνώριση & Έκθεση Μορφολογίας Ελληνικού Ιχνηλάτη, για την παραχώρηση και διαμόρφωση του χώρου της εκδήλωσης ευχαριστεί τον κ. Γιώργο Γλώσση, υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Δέλτα, για την παρουσία τους στην εκδήλωση ευχαριστεί θερμά την Φιλοζωική του Δήμου Δέλτα “ARIEL”.

Τέλος, ο Σύλλογος μεταφέρει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους αγκάλιασαν και συνεχίζουν να αγκαλιάζουν μια εκδήλωση που μόνο σκοπό έχει να αναδείξει την αγάπη και την κουλτούρα για τον κυνηγετικό σκύλο και να παράγει κυνοφιλικό πολιτισμό τόσο απαραίτητο για την μύηση νέων ανθρώπων σε αυτό τον χώρο όσο και για την αναβάθμιση του Έλληνα κυνόφιλου κυνηγού.

Περιοχή: 
Κεντρική Μακεδονία
Πηγή: 
Δελτίο Τύπου