Ζηλευτές επιδόσεις από το VW Amarok των 3 λίτρων

Ζηλευτές επιδόσεις από το VW Amarok των 3 λίτρων

Με αρκετά δυναμικό χαρακτήρα και ισχυρό πετρελαιοκινητήρα 3.0 TDI V6, ο οποίος θα έχει απόδοση 258 ίππων, και 272 ίππων στην έκδοση με τη λειτουργία overboost θα έρθει στη χώρα μας το ανανεωμένο VW Amarok.

Η μέγιστη ροπή του φθάνει τα 580 Nm και είναι διαθέσιμη ήδη από τις 1.400 σ.α.λ. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα είναι 7,3 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 207 χλμ./ώρα. Ο νέος κινητήρας διατίθεται μόνο με μόνιμη τετρακίνηση 4MOTION και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το τελευταίο, είναι επίσης ένα στοιχείο που διαφοροποιεί το Amarok από τον ανταγωνισμό, ο οποίος αρκείται σε αυτόματα κιβώτια 6 ή 7 σχέσεων. Το συγκεκριμένο κιβώτιο, χάρη στις μακρύτερες σχέσεις κρατά χαμηλά τις στροφές λειτουργίας του κινητήρα, επιτυγχάνοντας καλύτερη κατανάλωση καυσίμου αλλά και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και εκπομπών CO2.

To Amarok, εφοδιασμένο με το νέο κινητήρα διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση Aventura, η οποία είναι και η κορυφαία της γκάμας. Μάλιστα, διαθέτει επιπλέον αναβαθμισμένο εξοπλισμό, με τις διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη να εντοπίζονται στα εξής:

- Νέες ζάντες αλουμινίου Talca 20 ιντσών με ελαστικά 255/50 R20 σε απόχρωση γραφίτη

- Προβολείς ομίχλης εμπρός με λειτουργία φωτισμού στροφής

- Μαύρη εσωτερική επένδυση οροφής

- Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες

- Νέας σχεδίασης διακοσμητική ποδιά στον εμπρός προφυλακτήρα

Το Amarok διαθέτει:

- Μεγάλη ικανότητα αναρρίχησης, αφού μπορεί να ανέβει σε πλαγιές με κλίση 45ο ακόμα και με 1 τόνο φορτίου.

- Φαρδύ μεταξόνιο, στα 3,09 μέτρα, διασφαλίζοντας πολύ μεγάλη σταθερότητα, ακόμα και σε πλαγιές με κλίση 50°.

- Αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που του επιτρέπει να κινηθεί σε ράμπες με γωνία από 15,6° έως 20,1°.

- Μέγιστη γωνία προσέγγισης τις 29,5° και γωνία διαφυγής τις 18°

- Δυνατότητα διάσχισης υδάτινων εμποδίων βάθους έως 50 εκ..

Το Amarok, με το νέο τρίλιτρο κινητήρα των 258 (και κατά περίσταση 272) ίππων, τη μόνιμη τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, στην πλούσια έκδοση εξοπλισμού Aventura, έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 52.200 €. Η γκάμα ξεκινά από την έκδοση Comfortline, με τον ίδιο κινητήρα ρυθμισμένο να αποδίδει 163 PS και προτεινόμενη τιμή λιανικής 35.600 €.

Volkswagen
VW
VW Amarok