Τρεις διεθνείς εκθέσεις σκύλων CAC

Από καιρό οι κυνόφιλοι εγχώρια αλλά και του εξωτερικού είχαν προετοιμαστεί να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Κατοικίδια εν Δράσει, στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιήθηκαν και οι 3 Διεθνείς Εκθέσεις Σκύλων CAC – CACIBκαθώς και η 2ηΠροκρηματική Έκθεση για τα Crufts 2015 του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας, που φέτος κλείνει τα 30 χρόνια.

Είναι γνωστό ότι ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας, κάνει προσπάθειες να κρατηθεί ο ίδιος αλλά και να κρατήσει ψηλά στα μάτια του κοινού την καθαρόαιμη ελληνική εκτροφή. Βεβαίως τον ενδιαφέρει πρωτίστως να καταφέρει να έχει και πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό που και έσοδα φέρνει και κύρος δίνει στην έκθεση.  Κύρος έδωσαν στην έκθεση και οι παρουσίες μεγάλων ονομάτων allrounderκριτών, με βαθιά γνώση στην εξέταση των σκύλων και μεγάλες περγαμηνές στα βιογραφικά τους.

Η έκθεση για φέτος έγινε στο μεγαλύτερο εκθεσιακό μέρος της Ελλάδας, στην περιοχή του αεροδρομίου στο Ελευθέριος Βενιζέλος που τη δυνατότητα είχαν και οι επαγγελματίες να βρουν τις μεγαλύτερες εταιρείες με τα νέα τους προϊόντα αλλά και οι απλοί φιλόζωοι σε ξεχωριστό κτίριο να παρακολουθήσουν εκθέσεις σκύλων, γάτων, ψαριών, πτηνών και ερπετών.

Στην έκθεση των σκύλων 7 εταιρείες τροφών ήταν χορηγοί στους στίβους. Η έκθεση και στα 2 κτίρια θεωρώ ότι απαρτία όλων των εταιρειών που ασχολούνται με το κατοικίδιο και έτσι υπήρχε δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη να βρει ό,τι πιο καινούργιο σε προϊόντα που αφορούν τους μικρούς μας φίλους.

Οι συμμετοχές στο τριήμερο άγγιξαν τις 1895. Την ομάδα 7 έκρινε την 1η μέρα η MonicaBlahaαπό τη Ρουμανία, την 2η μέρα ο HansLehtinenαπό τη Δανίακαι την 3η μέρα ο KnutSigurtWilbergαπό τη Νορβηγία.

Οι συμμετοχές των σκύλων στην ομάδα 7 τα τελευταία χρόνια είναι αυτό που λέμε «λίγες και καλές».  Τι θέλω να πω με αυτό. Μπορεί να μην βλέπουμε πλέον πληθώρα σκύλων αλλά σε κάθε φυλή που κρίνεται υπάρχουν 2 με 3 άτομα που είναι τυπικά δείγματα της φυλής τους. Όπως καταλαβαίνετε μπορεί στην κατηγορία της ομάδας 7 να υπήρχαν 20 σκύλοι αλλά αυτά ήταν σκύλοι με διακρίσεις ακόμα και πρωταθλητικούς τίτλους.  Άρα οι κριτές έπρεπε με αυστηρότητα και λεπτομέρεια να διακρίνουν μέσα σε εξαίρετα σκυλιά τους σκύλους που θα ανέβαιναν στα βάθρα.

Για άλλη μια φορά θα τονίσω, ότι σε αυτές τις εκθέσεις δεν κρίνεται η ομορφιά αλλά ο φυλετικός τύπος ο οποίος όπως λένε οι ζωοτέχνες γεννετιστές είναι το σημαντικότερο κομμάτι για να οριοθετείται μια φυλή γιατί μέσα από αυτά τα άτομα θα προχωρήσει η εγχώρια εκτροφή.

Σε γενικές γραμμές η έκθεση είχε επιτυχία και άγγιξε τα επίπεδα των εκθέσεων της Ευρώπης. Ραντεβού λοιπόν για τις επόμενες εκθέσεις του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας τον Νοέμβριο. 

κυνολογικός όμιλος ελλάδας
Καλφόπουλος
Πηγή: 
Κωνσταντίνος Καλφόπουλος, εκτροφέας - εκπαιδευτής