Τι ξοδεύουν οι Αμερικανοί για τους σκύλους τους

Τι ξοδεύουν οι Αμερικανοί για τους σκύλους τους

Οι Αμερικανοί φαίνεται ότι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, προκειμένου να προσφέρουν στους σκύλους τους όλα τα απαραίτητα για την αποτελεσματική φροντίδα τους. 

Όπως μας ενημερώνει το enikonomia.gr, έρευνα αγοράς της American Pet Products Association (APPA) έδειξε ότι οι Αμερικανοί ξόδεψαν το 2016 το ποσό των 62,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων γα τη φροντίδα των σκύλων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό ήταν αυξημένο κατά 4% σε σχέση με το 2015 (60,28 δισεκατομμύρια). Οι δαπάνες των Αμερικανών για τα κατοικίδια τους αυξάνονται σταθερά κάθε χρόνο από το 1994, όταν και ξεκίνησε η συγκέντρωση των στοιχείων. Μάλιστα, το 1994 το ποσό που δαπανούνταν στις ΗΠΑ για τη φροντίδα των κατοικίδιων ανερχόταν στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από τα συνολικά 60,28 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν το 2015, τα 23,05 αυτών ήταν μόνο για τροφές. Η κτηνιατρική φροντίδα ήταν η αμέσως υψηλότερη δαπάνη, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 15,42 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις ΗΠΑ ζουν σήμερα 312,1 εκατομμύρια κατοικίδια ζώα σε 129,8 εκατομμύρια νοικοκυριά. Οι γάτες και οι σκύλοι είναι μακράν τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα, με το 75% των νοικοκυριών που κατέχουν κατοικίδια ζώα να έχουν τουλάχιστον ένα.

Όλα δείχνουν ότι οι Αμερικανοί αγαπούν τα κατοικίδιά τους. Εσείς πόσα χρήματα ξοδεύετε περίπου το χρόνο για τη φροντίδα του σκύλου σας; Απαντήστε μας με ένα σχόλιο. 

Αμερικανοί
φροντίδα σκύλου
δαπάνες
Πηγή: 
enikonomia.gr