Θηρεύτηκε η πρώτη μπεκάτσα στο νομό Καρδίτσας

Θηρεύτηκε η πρώτη μπεκάτσα στο νομό Καρδίτσας

Θηρεύτηκε την Πέμπτη 11/10/2018 η πρώτη μπεκάτσα στο νομό Καρδίτσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα ο κυνηγός μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου, Ρουμπής Ιωάννης, από τον Κέδρο, ήταν ο τυχερός καθώς με σκύλους φέρμας βρήκε και θήρευσε την πρώτη “βελουδομάτα” στην περιοχή, πάνω στις ελατοσκεπείς κορυφές των Αγράφων.

Η κάρπωση αυτή, σηματοδοτεί την έναρξη της αποδημίας της βασίλισσας του δάσους και τον ερχομό του χειμώνα, με την έλευση και άλλων αποδημητικών πτηνών με θηραματική αξία, όπως οι τσίχλες, οι φάσσες και τα υδρόβια. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που προετοίμασαν κατάλληλα το έδαφος και τις αναφορές κυνηγών του ΚΣ Καρδίτσας για παρόμοιες συναντήσεις, είναι στοιχεία ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για μια πλούσια, σε πληθυσμούς αποδημητικών θηραμάτων, κυνηγετική χρονιά.

Τέλος, υπενθυμίζουμε σε όλους τους κυνηγούς, ότι, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και την ηθική του κυνηγίου, απαγορεύεται το καρτέρι μπεκάτσας πρωί και βράδυ, με τον ΚΣ Καρδίτσας να επισημαίνει ότι οι έλεγχοι, για την προστασία της και φέτος θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και εντατικοί.

Καρδίτσα
ΚΣ Καρδίτσας
μπεκάτσα
Πηγή: 
karditsalive.gr
Θήραμα: