Θήρευση Δακτυλιδιωμένου Τρυγονιού από μέλος του Κ.Σ.Αμπελοκήπων

Θήρευση Δακτυλιδιωμένου Τρυγονιού από μέλος του Κ.Σ.Αμπελοκήπων

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων επιθυμεί να κοινοποιήσει σε όλους τους φίλους & μέλη του, μια πολύ ενδιαφέρουσα και αξιοπερίεργη ιστορία, που συνέβη πρόσφατα και εξιστόρησε δια ζώσης ο ίδιος ο “νεαρός κυνηγός της”, η οποία διαδραματίστηκε λίγες μέρες πριν, την Κυριακή 15/09/2013, στην 1η ημέρα κυνηγιού εκτός των γνωστών ζωνών θήρας.

Όπως μεταφέρει ο Κ.Σ.Α. "Πρώτη φορά για όλα λοιπόν για τον νέο φίλο μας!!!. : - Νέος κυνηγός - Πρώτη του κυνηγετική εξόρμηση - Ήταν το πρώτο θήραμα που καρπώθηκε. Ο Διαμαντής Χειμωνίδης είναι ένας νέος κυνηγός, ηλικίας μόλις 20χρονών από την Θεσσαλονίκη – που έβγαλε εφέτος για 1η του φορά άδεια κυνηγιού, και μάλιστα στον Κυνηγετικό μας Σύλλογο (Κ.Σ. Αμπελοκήπων).

Έτσι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 έκανε αντίστοιχα την πρώτη του κυνηγετική εξόρμηση για φέτος, σε κυνήγι τρυγονιού, παρέα με μια ομάδα παλαιότερων και πιο έμπειρων συναδέρφων κυνηγών, οι οποίοι των συμβούλευαν συνεχώς. Σε αυτά τα κυνήγια λοιπόν “τα ομαδικά κυνήγια ή τα λεγόμενα καρτεριτζίδικα κυνήγια” επιβάλλεται & καλό είναι να υπάρχει μια “ομαδική και συλλογική ομάδα” που θα συνεργάζεται για το καλό αποτέλεσμα, μια παρέα περισσότερων κυνηγών. Ο τόπος κυνηγιού τους ήταν στην ευρύτερη περιοχή της Ευκαρπίας του νομού Κιλκίς, όπου μπόρεσε και θήρευσε κι αυτός ένα τρυγόνι. Αλλά αυτό το πουλί δεν ήταν ένα συνηθισμένο τρυγόνι, ένα οποιοδήποτε τρυγόνι.

Ήταν ένα “δακτυλιωμένο τρυγόνι”, δηλαδή ένα πουλί που “έφερε στο πόδι του ένα δακτυλίδι” με κάποια στοιχεία. Το δακτυλίδι που έφερε το τρυγόνι του λοιπόν, παραδόθηκε στον σύλλογο μας, ο οποίος με τη σειρά του το παρέδωσε και στην ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία απευθείας. Κι έτσι η Κυνηγετική μας Ομοσπονδία έδωσε αμέσως αναφορά με τα στοιχεία του δακτυλιδιού, στο Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης στην Αθήνα, όπου και αναγνωρίστηκε ο τόπος δακτυλίωσης, μιας και συχνά τα δακτυλίδια φέρουν τέτοια πληροφορία (ή πληροφορίες). Με τα δακτυλίδια αυτά, να μην ξεχνάμε, συλλέγονται σημαντικά δεδομένα για όλα τα μεταναστευτικά είδη της πανίδας μας – μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό – τα οποία έχουμε ανάγκη σήμερα πολύ περισσότερο κι απο το παρελθόν.

Ο κ. Κυριάκος Σκορδάς, Διευθυντής Υποστήριξης της ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, μας πληροφόρησε : “Το συγκεκριμένο δακτυλίδι ως φαίνεται τοποθετήθηκε στην Αθήνα, όπου δακτυλιώσεις κάνει εκτός από το Κέντρο Δακτυλίωσης πτηνών, η ΕΟΕ (Ορνιθολογική), πανεπιστημιακά τμήματα, ερευνητές αλλά ακόμα και κυνηγετικές οργανώσεις μας, πάντα μετά από ειδική ονομαστική άδεια που δίνει το αρμόδιο Τμήμα του ΥΠΕΚΑ”. Πόσο συχνά μπορεί να μας συμβεί ή μας έτυχε κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν; Αν συμβεί και σε εμάς κάποιο παρόμοιο συμβάν και δεν είναι δυνατόν να το παραδώσουμε στο Θηροφύλακα, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον κυνηγετικό μας σύλλογο (ή το σύλλογο στον οποίο ανήκει ο καθένας) και να τους διαβάσουμε/ δώσουμε τα πλήρη στοιχεία του δακτυλιδιού, εάν όχι το ίδιο το δακτυλίδι.

 

Θήρευση Δακτυλιδιωμένου Τρυγονιού
ΚΣ Αμπελοκήπων
ΚΟΜΑΘ
Πηγή: 
ΚΣ Αμπελοκήπων, ΣΤ ΚΟΜΑΘ
Θήραμα: