Θανάσιμος κίνδυνος από τα ανοιχτά πολυβολεία

Θανάσιμος κίνδυνος από τα ανοιχτά πολυβολεία

Ένα σοβαρό κίνδυνο φαίνεται ότι εγκυμονούν τα ανοιχτά πολυβολεία για τα άγρια ζώα που παρατηρείται ότι εγκλωβίζονται σε αυτά και βρίσκουν τραγικό θάνατο από την έλλειψη τροφής και νερού.

Τα εγκαταλελειμμένα πολυβολεία του Στρατού, εντοπίστηκαν ως εστίες κινδύνου από το φιλοζωικό σωματείο "Νοιάζομαι" της Θεσσαλονίκης, τον κάτοικο του χωριού Ακρίτας στο νομό Κιλκίς, Γιώργο Σαββίδη.  "Στις περιηγήσεις μου στην περιοχή, έχω συναντήσει πολλές φορές χελώνες, ασβούς, σκυλιά, ακόμα και ένα μικρό αγριογούρουνο, να έχουν πέσει μέσα στα πολυβολεία, ενώ υπάρχουν και διάσπαρτα κουφάρια ζώων" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Σαββίδης ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το φιλοζωικό σωματείο, ζητώντας να ασκηθούν πιέσεις στον Στρατό για να κλείσουν τα πολυβολεία.

"Η χελώνα ειδικά είναι προστατευόμενο είδος και είναι επιτακτικό να ληφθούν μέτρα. Μέσω της Ομοσπονδίας μας, θα ζητήσουμε από τον Στρατό να κλείσουν οι είσοδοι των πολυβολείων" δήλωσε, από την πλευρά της, η πρόεδρος του σωματείου Παρασκευή Καλαϊτζίδου. Σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο εκπρόσωπος Τύπου, συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός, υπογράμμισε ότι "τα πολυβολεία εντάσσονται στην επιχειρησιακή σχεδίαση της χώρας" και υπάρχει εξαμηνιαίο πρόγραμμα συντήρησής τους. "Ωστόσο", συμπλήρωσε, "αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα με τα ζώα, αναμένουμε αναφορά με συγκεκριμένες καταγγελίες ώστε να επιληφθούμε ανάλογα".

Πολυβολεία
Πηγή: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr, naftemporiki.gr