Τα ζώα δεν προσαρμόζονται στην κλιματική αλλαγή

Τα ζώα δεν προσαρμόζονται στην κλιματική αλλαγή

Τα στοιχεία από τις τελευταίες έρευνες που έχουν κάνει διάφορα επιστημονικά κέντρα στο εξωτερικό δείχνουν ένα ανησυχητικό συμπέρασμα, αναφορικά με τη δυνατότητα και την ταχύτητα της προσαρμογής των ζώων στην κλιματική αλλαγή.

Η κλιματική αλλαγή φαίνεται πως τρέχει με ρυθμούς πολύ ταχύτερους από εκείνους με τους οποίους τα ζώα μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτή, επομένως το μέλλον πολλών ειδών προμηνύεται δύσκολο. Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature Research προειδοποιεί για μια αυξανόμενη απειλή από την κλιματική αλλαγή ακόμη και για τα κοινά είδη όπως τα σπουργίτια, τις καρακάξες και τα ελάφια.

Οι επιστήμονες περιέγραψαν τα αποτελέσματα ως προς την κλιματική αλλαγή και τα ζώα ως ανησυχητικά και προειδοποιούν για την «ανησυχητική» υστέρηση μεταξύ της μετατόπισης των εποχών από τους ανθρώπους και των αλλαγών συμπεριφοράς των ζώων. Η πιθανότητα ότι κανένα από τα είδη της μελέτης δεν κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή, είναι σχεδόν μηδενική. Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι εκατοντάδες χιλιάδες είδη δεν καλύπτονται από τη μελέτη τους.

Αν και η έρευνα αφορά στα πτηνά στο βόρειο ημισφαίριο, πιστεύουν ότι τα προβλήματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, αφορούν και άλλα ζώα. Τα προβλήματα είναι πιθανόν να είναι ακόμη μεγαλύτερα για άλλα ζώα που κινδυνεύουν από εξαφάνιση. 

Ανησυχητικά δεδομένα που ενδέχεται να επηρεάσουν και το αγαπημένο μας χόμπι που δεν είναι άλλο από το κυνήγι. 

Κλιματική Αλλαγή
Πηγή: 
www.ecozen.gr