Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος μας μπορεί να πάσχει από διαβήτη

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος μας μπορεί να πάσχει από διαβήτη

Μπορεί να μας φαίνεται παράξενο, αλλά ο σκύλος μας μπορεί να υποφέρει από διαβήτη. Για να το διαπιστώσουμε αυτό, αρκεί να επισκεφθούμε τον κτηνίατρο σε περίπτωση που έχουμε υποψία για κάτι τέτοιο, εάν έχουμε παρατηρήσει κάποια συγκεκριμένα συμπτώματα. 

Σε γενικές γραμμές, όπως μας πληροφορεί το site stogiatro.gr, τα συμπτώματα του διαβήτη στους σκύλους και στις γάτες μοιάζουν εντυπωσιακά με εκείνα που παρατηρούνται στον άνθρωπο.

Τα συμπτώματα αυτά είναι τα εξής:

Πολυουρία Η αυξημένη ούρηση είναι ένα από τα πιο συχνά κλινικά συμπτώματα του σακχαρώδη διαβήτη σε σκύλους και γάτες. Ο,τι δηλαδή ακριβώς συμβαίνει και στους ανθρώπους που έχουν διαβήτη.

Πολυδιψία Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ανθρώπους, η αυξημένη δίψα είναι ένα ακόμα σύμπτωμα του διαβήτη σε σκύλους και γάτες.

Πολυφαγία Αν διαπιστώσετε ότι ο χνουδωτός φίλος σας χάνει βάρος παρά το γεγονός ότι τρώει πολύ περισσότερο από πριν. Η αυξημένη όρεξη και η ανεξήγητη απώλεια βάρους είναι κοινά συμπτώματα του διαβήτη και στα κατοικίδια.

Λιγότερη ενέργεια Αν το κατοικίδιό σας φαίνεται απαθές και νωθρό, περισσότερο απ’ ό,τι συνήθιζε, θα πρέπει να το πάτε στον γιατρό. Αν είναι ληθαργικό ίσως να κινδυνεύει η ζωή του.

Διαβήτης
Πηγή: 
stogiatro.gr