Τα κόμματα και οι πολιτικοί στο πλευρό των κυνηγών

Τα κόμματα και οι πολιτικοί στο πλευρό των κυνηγών

Εντυπωσιακή και διακομματική ήταν για μία α0κόμα φορά η προσέλευση του πολιτικού προσωπικού της χώρας, στην επετειακή εκδήλωση, που κάθε χρόνο πραγματοποιούν από κοινού η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, επ’ ευκαιρία του νέου χρόνου.

Δεκάδες βουλευτές, πρώην Υπουργοί, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων Φορέων και συλλογικοτήτων του δημοσίου βίου, προσήλθαν την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στην εκδήλωση των Κυνηγετικών Οργανώσεων, για να τιμήσουν τον κόσμο, τις αξίες και την προσφορά των κυνηγών στο φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας. Μάλιστα, η βούληση των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών να τιμήσουν την εκδήλωση στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο, εκφράσθηκε εξ’ αρχής με τον πιο διακριτό τρόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ιωάννη Μπαλάφα, τέως Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτή Β΄ Αθηνών, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης από τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, βουλευτή Φθιώτιδας, η Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ κα Φώφη Γεννηματά, από τον τέως Υφυπουργό Εργασίας και βουλευτή Ηλείας κ. Ιωάννη Κουτσούκο, το ΚΚΕ από τον κ. Θανάση Παφίλη βουλευτή Β΄ Αθηνών, ενώ αυτοπροσώπως παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης.

Συνολικά την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 17 της Ν.Δ, 2 της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, 1 του ΚΚΕ και 1 των ΑΝΕΛ και 1 ευρωβουλευτής. Ο Αρμόδιος για τη θήρα Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Φάμελλος απηύθυνε, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό στους κυνηγούς, κάνοντας ταυτόχρονα μια σύντομη αναδρομή στα έργα κυνηγετικού ενδιαφέροντος που τα τελευταία χρόνια υλοποιήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε συνεργασία με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις. Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν ότι όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και της πολιτικής ζωής, φρόντισαν με τις ομιλίες τους να καταθέσουν την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση τους, στο πλούσιο έργο και τις ποικιλόμορφες δράσεις που αναπτύσσουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις για την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής.

Τόσο ο Πρόεδρος της ΚΣΕ, Γ. Αραμπατζής, όσο και ο Πρόεδρος της Δ΄ΚΟΣΕ, Ν. Σταθόπουλος, ενημέρωσαν και πάλι το πολιτικό ακροατήριο για τις περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων, το έργο της θηροφυλακής, αλλά και τη συμβολή της κυνηγετικής δραστηριότητας στην πραγματική οικονομία και στη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας. Μία ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν και η καθιέρωση, από φέτος, της επιστημονικής υποτροφίας ύψους 5.000 ευρώ, που θεσπίζει η Κ.Σ.Ε. στη μνήμη του ιστορικού Προέδρου της Ν. Παπαδόδημα. Καταχειροκροτούμενος ο Γ. Αραμπατζής, παρέδωσε την πρώτη υποτροφία στον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρήστο Βλάχο, ο οποίος εκπροσώπησε το Εργαστήριο Άγριας Πανίδας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.

«Η υποτροφία θα αφορά και θα υποστηρίζει κάθε φορά, τη διενέργεια πτυχιακής ή μεταπτυχιακής ερευνητικής διατριβής, για κάποιο είδος της άγριας πανίδας με θηραματικό ενδιαφέρον.»

 

ΚΣΕ
Πηγή: 
ΚΣ Ελλάδος,